Az OTP segíti a támogatások célba juttatását

A hazai és a szomszédos államokban található fiókhálózatán keresztül partnerként közreműködik a jövőben az OTP a határon túli magyaroknak nyújtandó költségvetési támogatások célba juttatásában – tájékotatott a bank Semjén Zsolt és Csányi Sándor megállapodásáról. A magyar költségvetés – a lehetőségeihez mérten – évente oktatási-nevelési támogatással, különböző pályázati eszközökkel segíti elő a határon túl élő magyarok és az anyaország közötti kötelékek ápolását.

A magyar pénzintézet tájékoztatása szerint a megállapodás Romániára, Szlovákiára, Ukrajnára és Szerbiára vonatkozik. Az együttműködési megállapodás értelmében a pénzintézet a környező országokban lévő leánybankjai révén segíti a jövőben a támogatások gördülékeny célba juttatását: az oktatás-nevelésre fordítható pénzek közvetlen eljuttatása érdekében a támogatott magánszemélyek részére térítésmentesen nyit bankszámlát, s a támogatás egyszeri, készpénzben történő felvételét is ingyen biztosítja.

A költségvetési támogatások kezeléséhez ugyancsak ingyenesen nyithatnak számlát az OTP Banknál a program lebonyolításában közreműködő szervezetek, valamint a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is. A most aláírt megállapodással felgyorsul és egyben egyszerűsödik is a pénzügyi folyamat, amely így korszerűvé és valamennyi érintett által átláthatóvá válik – emelték ki.

A közleményben felidézték, hogy a magyar költségvetés – a lehetőségeihez mérten – évente oktatási-nevelési támogatással, különböző pályázati eszközökkel segíti elő a határon túl élő magyarok és az anyaország közötti kötelékek ápolását. A pénzeszközökről az itthon működő Bethlen Gábor Alap fölött rendelkezni jogosult háromtagú bizottság dönt, s ezt követően a támogatásnak el kell jutnia a kedvezményezett magánszemélyekhez, illetve szervezetekhez. Ehhez a folyamathoz nélkülözhetetlen a banki részvétel, hiszen a pénzmozgásnak az utalás a legátláthatóbb és leginkább költséghatékony módja – írták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!