Az otthonteremtő program a rászorulókon segít

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint a bejelentett állami kamattámogatású forinthitel-program igazodva a pénzügyi realitásokhoz a valóban rászorulókon segít majd, míg az új lakáshoz jutásnál a szocpol visszaállítása elegendő és megnyugtató segítséget jelenthet az érintetteknek. Pálffy István a KDNP frakciószóvivője kifejtette: üdvözlik, hogy sikerült olyan szűkítéseket eszközölni, amelyek nem engedik, hogy a rendszer korlátok nélkül igénybe vehető legyen.

Pállfy István hangsúlyozta: az intézkedés óvatos, igazodik a pénzügyi realitásokhoz, és a valóban rászorulókon segít, nem pedig azokon akik spekulálnak. Azoknak is segítséget jelenthet, akik a devizahitelük kiváltásával kisebb lakásba költöznének.  

A kormánypárti politikus szerint a lépés megmozdíthatja a pangó lakáspiacot is. Hozzátette: abban bíznak, hogy a szerdán bejelentett pénzügyi alap 2013-ban továbbszélesedhet majd.  

Pálffy István az új lakáshoz jutásnál a szocpol "finomított" formájának újraindításáról azt mondta, hogy igazodik ahhoz a kormányzati filozófiához, amelynek alapján a döntések eddig is megszülettek. Mintegy négyezer családdal számolva az előirányzott 5,2 milliárd forint elegendő és megnyugtató segítség lehet – mondta. Megjegyezte: azzal is számolnak, hogy a következő években a gyermekvállalási kedv nő, és akár 5 százalékos demográfiai növekedést is bekövetkezhet.

A frakciószóvivő összegzése szerint a kabinet az első Orbán-kormány idején már sikeresen működő konstrukciók visszaállításáról döntött.  

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a Parlamentben a kormány új otthonteremtési programját ismertetve  bejelentette, hogy az állami kamattámogatású forinthitel-programot és új lakáshoz jutásnál a szocpol "finomított" formáját indítja újra a kormány. A két programot együtt jövőre 7-9 ezer család veheti majd igénybe, a két intézkedés a büdzsének 2012-ben 6,2 milliárd forintba kerül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!