Beismer és magyarázkodik a Hallgatói Hálózat

A Hallgatói Hálózat megerősítette a Klubrádiónak, hogy az Egyesült Államokból kaptak segítséget. Ugyanakkor az egyetemistákat képviselő mozgalom szerint szó sincs politikai befolyásról. A szervezet belső levelezése alapján a Magyar Nemzet hétfői számában arról számolt be, hogy a nyolc szakember a többi közt abban adott támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra. A szálak radikális baloldali szervezeteken keresztül egészen Soros Györgyig vezetnek.

A Magyar Nemzet hétfői számában cikkezett arról, hogy az Egyesült Államokból érkezett közösségszervezők segítik a Hallgatói Hálózat tagjait. A lap a szervezet belső levelezése alapján arról számolt be, hogy a nyolc szakember a többi közt abban adott támogatást a diákoknak, hogy miként tudnak hatékonyan nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Az amerikai oktatók a Civil Kollégium Alapítvány szervezésében érkeztek Magyarországra, de a szálak radikális baloldali szervezeteken keresztül egészen Soros György magyar származású üzletemberig vezetnek. A belső levelezésből az is kiderül: februárban újabb tüntetésekre, valamint kormányhivatalok elfoglalására készülnek a diákok.

A HaHa egyik aktivistája, Kóbor Andrea a lap értesüléseire reagálva a Klubrádiónak úgy magyarázkodott, egy közösségépítéssel foglalkozó civil mozgalom adott a hétvégén tanácsot nekik. „Ebben semmi kivetnivalót nem látok” – tette hozzá. Úgy véli, a függetlenségük megkérdőjelezése nem történt meg. Aláhúzta: a Magyar Nemzet a teljes belső levelezésük ismeretében sem talált semmit, ami konkrétan kötné a HaHát pártokhoz, politikusokhoz, vagy más politikai erőkhöz. Szerinte pont a függetlenségükre, az önszerveződésre talált bizonyítékokat a lap.

Radikális lépések

Mint azt a Magyar Nemzet megírta, a közösségszervezők a baloldali gondolkodó, Saul Alinsky által kidolgozott, radikális eszközöket sem nélkülözõ „közösségfejlesztési”, vagyis a szervezett civil ellenállásra, az állammal szembeni fellépésre kidolgozott modellt ismertették a diákokkal.

Az egyik szakember, Christina Doby szervezetének a magyar származású befektetõ által fenntartott Nyitott Társadalom Intézet az egyik főtámogatója. Doby korábban egy kétes hírű nemzetközi szervezet, a Kampány az Emberiség Fejlődéséért egyik vezetõje volt. Az önmagát katolikusnak valló szervezet ellen 2008-ban az egyház vizsgálatot kezdeményezett, mivel az Saul Alinsky módszereit alkalmazva gyakran hangos, erõszakos kampányt folytatott, s az így felhalmozott dollármilliókkal szélsőbaloldali vagy a homoszexuálisok jogait védő szervezeteket segített.

Occupy és könnygáz

A szombati hahás program másik háttérszervezete, a Lakeview Action Coalition a 2011-ben az Egyesült Államok több városában kipattant Occupy mozgalom résztvevõinek adott kiképzést a Soros Györgyhöz köthető MoveOn.org-on keresztül. Szintén az Occupy mozgalomban szocializálódhatott a Main People’s Aliance trénere is. A radikális baloldali nézeteket valló szervezet a tüntetõk egyik fontos csoportosulásaként volt jelen.

Kóbor Andrea az őket oktatókról csak annyit mondott: elsősorban elismert egyetemi oktatókról van szó, akik közül néhány tag kiragadása még nem bélyegez meg egy szervezetet.

Ismert, a múlt héten az is kiderült, hogy a HaHával együttműködő, újonnan alakult oktatói szervezetekben olyan, volt vezető SZDSZ-es politikusokat vagy az egykori párt holdudvarához tartozókat találunk mint Braun Róbert, Ferge Zsuzsa, György Péter, Heller Ágnes, Vásárhelyi Mária (Oktatói Hálózat), valamint Magyar Bálint és Tamás Gáspár Miklós (Hálózat a Tanszabadságért).
 

Nem most merült fel először az amerikai kapcsolat a magyar politikában az utóbbi hónapokban. Az Egyesült Államok Demokrata Pártjához húzó baloldali–liberális agytröszt, a Soros Györgyhöz is köthető Center for American Progress partneri támogatását élvezi Bajnai Gordon alapítványa.

Ne  feledkezzünk meg a titokzatos amerikairól, Richard Fieldről sem, aki  2011-ben gyöngyöspatai romákat vitt el üdülni. Az utaztatást aztán később a jogvédők és a helyiek evakuálásnak állították be.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!