Bérlakás-programot indított a szombathelyi önkormányzat

Szociális lakásügynökség elnevezéssel kísérleti programot indított el Szombathely önkormányzata, az idei évre erre a célra 27 millió forintot különítettek el. Puskás Tivadar, a város polgármestere a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott,ha sikerül a tervezett ütemet tartani, akkor július elején próbajelleggel, várhatóan 30 lakással elindulhat a program és a hozzá kapcsolódó információs kampány.

A Városkutatás Kft. és a Habitat for Humanity Magyarország által kidolgozott közösségi bérlakásrendszer-modell lényege, hogy a tulajdonosoktól az önkormányzat bérelné az ingatlant, a piaci árnál mintegy tíz százalékkal olcsóbban. Ezért cserébe a helyhatóság egyrészt átvállalná a nemfizetés kockázatát, másrészt a közüzemi díjakat és a lakbért is beszedné, majd kifizetné a bérbe adó lakástulajdonosoknak. A szerződés időtartama 36 hónap.

 Puskás Tivadar, a város polgármestere szerint, ha sikerül a tervezett ütemet tartani, akkor július elején próbajelleggel, várhatóan 30 lakással elindulhat a program és a hozzá kapcsolódó információs kampány.

A kereszténydemokrata  városvezető a lapnak elmondta, a segítő szándék vezérelte az önkormányzatot; a felmérések szerint több mint háromszáz család vár önkormányzati bérlakásra, miközben Szombathelyen kétszáz magántulajdonban lévő lakás áll üresen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!