Biztos előmenetelt kínál a közigazgatás

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint azért jó a közigazgatásban dolgozni, mert biztos előmenetellel, kiszámítható bértáblával jutalmazzák a tudást és a munkavállalói hűséget.Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombati budapesti nyílt napján azt mondta: a közigazgatásban a polgárokat szolgálva egy ország és egy nemzet érdekében lehet munkát végezni, és sokféle területen próbálhatja ki mindenki magát. „A főnököd maga az állam”, ez nem csak egyfajta munka, elhivatottságot is tükröz – fogalmazott a kereszténydemokrata államtitkár.

Rétvári Bence a továbbképzési lehetőségek mellett szólt a Magyar Közigazgatási Ösztöndíj-programról is, amitől azt várják, hogy a magyar közigazgatás versenyképesebbé váljon. Február 1-től a program keretében közel 300 fiatal próbálhatja ki magát a közigazgatásban. A már diplomát szerzett ösztöndíjasokat mentorok segítik, s biztosítják a fiatalok szakmai integráció-ját.

A parlamenti államtitkár ismertetve a kormány jogalkotási tevékenységét és a törvényalkotás menetét beszélt még arról is, hogy a minisztériumokban jelenleg 6600-an dolgoznak, míg a háttérintézményekben összesen mintegy 60 ezren. A közigazgatásban dolgozók átlagéletkora 43 év, a középkorúak (41-50 évesek) részaránya folyamatosan csökken. A 2007 és 2013 között nyugállományba vonulók létszáma előreláthatólag 40 százalékkal nő, az ő helyükre fo-lyamatosan fiatal munkavállalókat szeretnének felvenni – mutatott rá az államtitkár.

Rétvári Bence kiemelte: a kormány elkötelezett a közigazgatás megújításában. Az államtitkár az átalakításokat az eljárásrendet egyszerűsítő és hatékonyságorientált változtatásként jelle-mezte.

A KIM-ben a tavaly őszi kormányzati karrierexpó folytatásaként tartanak ma nyílt napot, ame-lyen az érdeklődők a minisztériumi vezetők kíséretében megismerkedhetnek a tárca épületével, az ott folyó munkával. A tárca sajtóirodájának közleménye szerint több mint 600 fiatal kereste fel a minisztériumot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!