Brutális megszorítások a fogyatékosokat segítő szervezeteknél

A Fidesz és a KDNP szerint támogatásaik tervezett csökkentésével a kormány el akarja lehetetleníteni a fogyatékkal élő embereket segítő szervezeteket – jelentette ki Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője sajtótájékoztatóján. „Nem lehet, hogy azok szenvedjék el legjobban a kormány kudarcát, rossz gazdaságpolitikáját, akik egyébként is nagy nehézségekkel élik életüket” – hangsúlyozta a politikus, s a költségvetés visszavonására szólította fel a kormányt.

Soltész Miklós kiosztott egy táblázatot, amely szerint például a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének az idei 207 millió forintos támogatás helyett jövőre – a költségvetés tervezete szerint – 50 millió forintot adna a kormány. A dokumentum szerint az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szervezetének az idei 138 milliós támogatásból jövőre 50 millió maradna, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége 177 millió helyett szintén 50 millió forint támogatást kapna, míg a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének is majdnem a felére, 160-ról 85 millióra csökkenne a támogatása.

Az országgyűlési képviselő elmondta, olyan szervezetekről van szó, amelyek bármilyen fogyatékkal élő embert támogatnak, segítenek, munkához juttatnak, illetve igyekeznek olyan jogszabálytervezeteket átadni az Országgyűlésnek, parlamenti képviselőknek, amelyekkel könnyebbé tehető ezeknek az embereknek az élete. Elfogadhatatlan és elviselhetetlen a fogyatékkal élőket segítő szervezetek támogatásainak tervezett megvonása, „nem lehet, hogy azok szenvedjék el legjobban a kormány kudarcát, rossz gazdaságpolitikáját, akik egyébként is nagy nehézségekkel élik életüket” – hangsúlyozta Soltész Miklós, s a költségvetés visszavonására szólította fel a kormányt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!