A cél a nonprofit közműszolgáltatás Magyarországon

Ha a választók április hatodikán úgy döntenek, akkor nonprofit közműszolgáltatás lesz Magyarországon – mondta Rogán Antal a Hír TV P8 című műsorában. „A mi filozófiánk szerint a rezsi az nem egy profitorientált ágazat, ezért nem szabad, hogy a profitorientált működés határozza meg az ő árképzési logikájukat”. A Fidesz frakcióvezetője közölte: a cél, hogy semmiféle indokolatlan profitot ne tudjanak érvényesíteni majd az árakban a szolgáltatók.

Mindez szemben áll a Gyurcsány-koalíció nyolc évével, amikor az árak akkor is emelkedtek, amikor a világpiaci árak lefelé mentek. Semmilyen verseny nem volt ezen a területen az ígérthez képest, hiszen az ember nem vezet két gáz- és villanyvezetéket a lakásában, ez nyilvánvaló – mondta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy a fogyasztók azért is voltak kénytelenek elviselni ezeket a terheket mert nem volt választásuk ezen a területen.
 
Éppen ezért döntött úgy a két kormánypárti frakció Rogán szerint, hogy továbbra is kiállnak a nonprofit közműszolgáltatás mellett, ezért fel is hatalmazták a kabinetet, hogy készítsen erről törvényt. Hozzátette azonban, hogy a végső felhatalmazást majd a választóknak kell megadni április hatodikán. „Ha a Fideszre voksolnak, akkor nonprofit közműszolgáltatás lesz Magyarországon, megtiltjuk a profitot, és nem engedünk pénzt kivinni az országból, hanem vissza kell forgatni majd” – szögezte le Rogán. 
 
Emlékeztetett arra, hogy április 1-jétől a gáz 6 és fél, az áram szeptember 1-jétől 5,7, október 1-jétől a távhő ára pedig 3,3 százalékkal fog csökkenni. Összegezve Rogán elmondta: a három rezsicsökkentés együttes eredményeként 2012 decemberéhez képest idén decemberre ott tartunk majd, hogy a villamos energia és a gázár is 25 százalékkal kerül majd kevesebbe. „Ez egy nagyon komoly lépés” – mondta Rogán. Összevetésül hozzátette: 2010 előtt nyolc év alatt 15-ször emelték a rezsiköltségeket.
 
 
 
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!