Csak béremeléssel léphet hatályba a pedagógusok új munkarendje

Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár egyértelművé tette, hogy továbbra is csak a béremeléssel tartja elfogadhatónak az életpályamodell bevezetését. A helyzet kétségkívül nehéz, de nem menthetetlen – jelentette ki a kereszténydemokrata szakpolitikus a közszolgálati televízió Ma reggel című műsorában. Emlékezetett rá: tavaly a kormány elfogadta a pedagógus-életpályamodellt a béremeléssel együtt, ezt a parlament nagy többséggel támogatta.

Az államtitkár hangsúlyozta: az idénre megalkotott költségvetésben pedig szerepelt a pedagógus-életpályamodellre elkülönített összeg. Ezek olyan tények, melyek a kormány és a politikai elit eltökéltségéről tanúskodnak, miszerint meg kell újítani az iskola világát, és hozzá kell rendelni azt a bértömeget, mely lehetővé teszi, hogy a pedagógusok a többletmunkát el tudják végezni. Ez volt a helyzet egészen a múlt hétig, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter bejelentéséig, miszerint a döntést a béremelésről elhalasztják 2013 tavaszára – vázolta fel az államtitkár.

Úgy vélekedett: ebben a helyzetben szerinte neki és az államtitkárságnak az a dolga, hogy felkészüljön minden eshetőségre. Ebben a tanévben nem terveztek változást, béke van, a gyerekek járnak iskolába, a pedagógusok pedig tanítanak - a jövő szeptember a kétséges.

Hangsúlyozta: az ő felelőssége, hogy azok a változások, melyeket elfogadott a pedagógustársadalom, egyszerre lépjenek hatályba a béremeléssel. A kettőnek együtt kell indulnia, ez a határozott álláspontja – szögezte le Hoffmann Rózsa egyértelművé téve: még most is bízik ebben, csak a „mikor”-t nem látja pontosan. "Ez még nem egy lefutott meccs" - hangsúlyozta. Nem tartja elfogadhatónak azt, hogy szeptembertől elinduljon az életpályamodellnek a munkaszervezést szigorító sok-sok intézkedése, és csak azt követően, januártól jöjjön a béremelés – emelte ki.

Annak kapcsán, hogy Hiller István, az MSZP szakpolitikusa, volt oktatási miniszter nehezményezte, miszerint amikor megpendítették, hogy a Matolcsy-csomag áldozatául esik a pedagógusok béremelése, az államtitkár elutazott Ciprusra, Hoffmann Rózsa azt válaszolta: Hiller István pontosan tudja, hogy az Európai Uniónak vannak olyan rendezvényei, melyekre egy miniszternek el kell utaznia, ilyen volt a ciprusi miniszteri találkozó, melynek az időpontját előre rögzítették. "Ez a kákán is csomót keresés jelensége" – hangoztatta az államtitkár.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!