A család felbecsülhetetlen és helyettesíthetetlen kincs

A hit aktív megélését szorgalmazta Ferenc pápa vasárnap a Szent Péter téren összegyűlt több mint kétszázezres tömeg előtt a családok világnapja alkalmából. A Ferenc pápa által „felbecsülhetetlen és helyettesíthetetlen” kincsnek nevezett családokért bemutatott szentmise homíliájában az egyházfő arra buzdította a hívőket, hogy hitüket ne páncélszekrénybe bezárva, „ne bebalzsamozva” őrizzék.

A hitet oda kell ajándékozni, a hit bátor döntéseket követel, a hit elmegy a világ peremére, hagyja magát provokálni attól, aki távol áll tőle, a hit nem sáncolja el magát biztonságot nyújtó védőfalak mögé – fogalmazott a pápa.

Az egyházfő arra kérte a családokat, hogy tegyék fel maguknak a kérdést: „Mi a családban miként őrizzük a hitet? Megtartjuk magunknak, mintha magántulajdon lenne, mint egy bankszámla, vagy képesek vagyunk megosztani a másokkal szembeni nyitással és a többiek befogadásával?”

A Szent Péter téren szombaton virrasztással, vasárnap szentmisével ünnepelt családok világnapjára 75 országból érkeztek a családok. A teret és környékét vasárnap több mint 200 ezer szülő, gyerek, nagyszülő lepte el. Ferenc pápa közel fél órán keresztül járta fehér terepjáróval a tömeget.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!