Dinamikusan fejlődik a magyar-ukrán kapcsolat

Mikola Azarov ukrán kormányfővel tárgyalt Kijevben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a Magyar Távirati Irodával. Tájékoztatása szerint a megbeszélésen a tárgyalópartnerek elégedetten állapították meg, hogy a két ország kapcsolatai dinamikusan fejlődnek, és a kormányközi gazdasági vegyes bizottság október 2-3-ai budapesti ülése jó alkalmat jelent a további feladatok meghatározására.

 

A tárgyalásokon a felek áttekintették a kétoldalú kapcsolatok széles körét: a gazdasági együttműködéstől a kulturális és oktatási kapcsolatokon át a nemzetpolitikai kérdésekig – tudatta Havasi Bertalan.

Magyarország szilárdan támogatja Ukrajna európai integrációját

Magyarország teljes egészében és szilárdan támogatja Ukrajna európai integrációs törekvését – jelentette ki Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes emellett Budapest támogatásáról biztosította Kijevet az Európai Unió november végi vilniusi keleti partnerségi értekezletén, amelyen Ukrajna alá kívánja írni a társulási megállapodást az EU-val.

A magyar kormánytag rövid látogatásáról Bayer Mihály kijevi magyar nagykövet az MTI-nek adott tájékoztatásában kiemelte, hogy ukrán részről segítséget ígértek abban, hogy a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola akkreditálásának novemberre esedékes megújítása határidőre megtörténjen.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!