Egy felívelő, nagy korszakra kell készülnünk

A miniszterelnök szerint ha a parlamenti választás után is folytatódhat a jelenlegi gazdaságpolitika, akkor Magyarország előtt egy nagy, felívelő, fejlesztési korszak áll. Orbán Viktor a Magyar Nemzeti Bank által szervezett Lámfalussy-konferencián azt mondta: bár Magyarország még érzi a válság hullámait, „nekünk összességében már nem a válságkezeléssel kell foglalkozni”, hanem egy felívelő, nagy korszakra kell készülni.

Kijelentette, kormánya az elmúlt években a válságkezelést az ország újjászervezésére használta fel.

Az árfolyamkérdés kizárólag jegybanki hatáskör

Kizárólagos jegybanki hatáskörnek nevezte az árfolyamkérdést Orbán Viktor a konferencián. A kormányoknak távol kell tartaniuk magukat az árfolyamkérdés nyilvános vitájától – hangsúlyozta.

A kormányfő nyomatékosította, hogy Magyarországon 2014-ben nem lesz választási költségvetés, idén is három százalék alatt lesz a büdzsé hiánya.

A külkereskedelmi mérleg alapján kijelentette azt is: a magyar gazdaság rendkívül stabil.

Az eurócsatlakozásról szólva Orbán Viktor azt mondta, a gazdaság reálkategóriáiban kell közelebb kerülni az euróövezethez, hogy utána „értelmesen beszélhessünk” a csatlakozásról.

Új európai stratégiára van szükség

A versenyképességhez szükséges új európai stratégiát szorgalmazott a miniszterelnök.

Ehhez szerinte az eurózóna pénzügyi stabilitására van szükség, valamint arra, hogy az euróövezeten kívüli országok megkapják a legteljesebb gazdaságpolitikai szabadságot. Emellett integrálni kell a balkáni országokat az Európai Unióba, szabadkereskedelmi megállapodást kell kötni az EU és az Egyesült Államok között, újra kell rendezni a kapcsolatokat Oroszországgal, és olcsó, az Egyesült Államokéval versenyképes árú energiára van szükség – sorolta a kormányfő.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!