Elhunyt Soós Kálmán, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora

A magyar kormány megrendüléssel értesült dr. Soós Kálmán, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorának haláláról. Soós Kálmán áldozatos munkájával sokat tett a kárpátaljai magyar nyelvű felsőoktatás és tudományosság megteremtésében és mindenekelőtt a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola létrehozásában. Halálával nagy veszteség érte a kárpátaljai magyarságot – áll Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes közleményében.

Az intézmény rektoraként a kezdetektől fogva elszántan kiállt a főiskoláért, a magyar diákokért, a magyar nyelvű felsőoktatásért, fáradságot nem ismerve küzdött azért, hogy a magyarság jövője szempontjából kulcsfontosságú felsőoktatási intézmény fennmaradjon és színvonalas képzést biztosítson. Tanárként, emberként példamutató szorgalommal és példaértékű lelkesedéssel tevékenykedett a helyi magyar kulturális jelenlét megerősítéséért - különösen a fiatalok körében -, mindig nagy figyelmet fordítva a felnövekvő nemzedék magyarságtudatának fejlesztésére. Soós Kálmán munkássága, tudományos és közéleti szerepvállalása méltán állítható követendő példaként mind a kárpátaljai magyarság, mind az egész magyar nemzet elé. Soós Kálmánt súlyos betegség után, 49 éves korában érte utol a halál. Emlékét tisztelettel megőrizzük – zárul Semjén Zsolt közleménye.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!