Felavatták Rapcsák András szobrát

- Rapcsák András igazi lokálpatrióta volt, aki iránytűként mutatta az utat a kereszténydemokrácia számára; nélküle nem lehetett volna újjáéleszteni a Kereszténydemokrata Néppártot - méltatta az egykori hódmezővásárhelyi polgármestert Semjén Zsolt, a KDNP elnöke hétfőn Hódmezővásárhelyen, a politikus mellszobrának avatásán.

A Kossuth- és Munkácsy-díjas művész alkotása ruskicai márványból készült. A faragott mellszobor elkészítésére meghívásos pályázatot követően választották ki Varga Imre szobrászművészt.

Rapcsák András 1990-től haláláig, 2002-ig volt Hódmezővásárhely polgármestere, országgyűlési képviselője. Nevéhez fűződik egyebek között a város úthálózatának felújítása, a kerékpárutak kiépítése, a csatornahálózat fejlesztése, szennyvíztisztító létesítése, a hulladékgazdálkodási rendszer átalakítása és több iskola felújítása. 2007 szeptemberétől az alföldi város főteréről kiinduló egyik út őrzi a nevét.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!