Ferenc pápa elítélte a gender-elméletet

Ferenc pápa elítélte  a társadalmi nemeket hirdető gender-elméletet, és – mint mondta – összefüggést gyanít a modern társadalom bizalmi válsága és a férfi-nő kapcsolat válsága között. A katolikus egyházfő a római Szent Péter téren tartott általános audienciáján a nemek szerepéről szólva úgy fogalmazott, hogy az egyre gyakrabban válságba jutó kapcsolatok társadalmában a férfiak és nők közötti szövetség újbóli felfedezésére van szükség.

A nemek közötti különbségek elhalványítása nem megoldást, hanem problémát jelent – jelentette ki a katolikus egyházfő. Hozzátette, hogy a kortárs kultúra új tereket nyitott meg, és új szabadságot adott, ugyanakkor kétségeket támasztott. Ferenc pápa kifejezte azon reményét, hogy a gender-elmélet nem a modern társadalom frusztrációjának és beletörődésének a kifejezése, amely a szexuális különbségeket éppen azért akarja eltörölni, mert nem tudja azt vállalni.

Az egyházfő kijelentette, hogy a házassági családi kötelék komoly dolog és nem csak a hívők számára. Arra kérte az értelmiségieket, hogy ne kerüljék el az ezzel a problémával való foglalkozást. Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy növelni kell a nők szerepét a társadalomban és az egyházban. A család és a házasság, valamint a házasságon kívüli párkapcsolatok a központi témái az októberben a Vatikánban rendezendő rendkívüli püspöki szinódusnak.

Ferenc pápa kijelentéseire reagálva az olasz melegek és leszbikusok szervezetei kijelentették, hogy a Vatikánban egyre erősebb „a szexuális különbségek miatti rögeszme”, és a gender-elmélet támadása a melegek és a nők ellen szól.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!