Filozófiai kérdés a családok támogatása

A családi adókedvezmény kiterjesztése nem üt lyukat a költségvetésen, mert tervezték, és a gazdasági átalakítások lehetővé teszik – jelentette ki Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár az M1 Ma reggel című műsorában. A jövőben a két-három gyermeket nevelő alacsonyabb jövedelmű családok nemcsak a 16 százalékos adót tudják majd leírni, hanem beszámítják majd esetükben az egészségügyi és nyugdíjjárulékot is. „Ezt sem kell a jövőben befizetniük, hogy a teljes összegre jogosultak legyenek”  – mondta Soltész Miklós.

Az előző kormány „…hitelből fedezte adott esetben a szociális segélyeket, nyugdíjakat, ez nem megy tovább, az egész országot tette ez tönkre. Most a gazdasági lehetőségek, átalakítások (…) lehetővé teszik, hogy 50 milliárd forintot erre a területre fordítsunk” – jelentette ki az államtitkár hozzátéve: a családok támogatása a jövőbe való befektetés. Filozófiai kérdés, hogy otthagyjuk a pénzt a gyermekeket nevelő családoknál – mondta Soltész Miklós megerősítve: a teljes, családi adójóváírásra fordított összeg 230 milliárd forint.

Az extra gyed az egyetemistákat, a frissen végzetteket, valamint azokat támogatja majd, aki vissza szeretnének térni a munkaerőpiacra – jelentette ki az államtitkár. Alapfokú képzés esetén a minimálbér számít majd bele a gyed, illetve a tgyás kiszámításába, mesterfokon pedig a mindenkori diplomás minimál munkabér, amely jelenleg 114 ezer forint. "Ez mindenképp nagy ugrás, mert eddig nekik nem volt biztosítási jogviszonyuk" – hangsúlyozta.

Tervezik a Diákhitel-1 és a Diákhitel-2 támogatását is, amely a nőket és a férfiakat egyaránt érintené, mértéke pedig attól függene, mennyi gyermeket vállalnak. Ezzel kapcsolatban döntés még nem született  – hívta fel a figyelmet Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!