A gyűlöletkeltés szavazatszerzési szándékkal is megengedhetetlen

A gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani. Jobb, ha ezt – akiket illet – időben megtanulják és nem a történelem tanítja meg őket – írta Lukács Tamás, az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke a Jobbik elnökének október 23-án elmondott beszédére reagáló közleményében.

A közlemény teljes szövege:

Nem tartom jónak és lehetségesnek, hogy vitatkozzak Vona Gábor frakcióvezető úr október 23-ai kijelentéseivel, hiszen véleményét – bizonyos határok között – tiszteletben tartom. A butasághoz szavazatszerzés érdekében mindenkinek joga van. „Attila unokái” nevezhetik a történelmet, a sorsot Jó Istennek, aki egyébként az Ószövetség népéből származott. Tudom, az is Ószövetségi törvény, mégis idézem „Istennek nevét hiába ne vegyed!" Minden hónapban el lehet mondani, hogy lépjünk ki az Európai Unióból, de furcsa lenne nemzeti és sorstársainkat, a határon kívüli magyarokat otthagyni. A cserbenhagyás és a felelősség hiánya nem mentesít a következményektől bármely nemzedékhez tartozunk.

„A gyűlöletkeltés, visszaélés a véleménynyilvánítás szabadságával” ahogy ezt az Alkotmánybíróság korábban megállapította. Ezért az emberi méltóságot, Izrael államot, vagy a II. János Pál pápa által „idősebb testvéreinknek” nevezetteket ért támadások nemcsak nem megengedhetőek, de minden ember el is ítéli az ilyen kijelentéseket.

A gyűlöletkeltés a szavazatszerzés érdekében sem megengedett; mások emberi méltóságát, vallási meggyőződését, mindenkinek tiszteletben kell tartani. Jobb, ha ezt – akiket illet – időben megtanulják és nem a történelem tanítja meg őket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!