Hagyomány, közösség, kisváros

Hagyomány, közösség, kisváros – ennek jegyében fejlődik Tököl belvárosa, a városközpont rehabilitációjára kiírt pályázatot a közelmúltban mutatták be. A projektnek köszönhetően közterek szépülnek meg, a sportcsarnok és a művelődési ház átalakul, illetve új üzletház épül, ezen kívül pedig egy modern piactérrel is bővül a város. A beruházások idén ősszel kezdődtek, és várhatóan 2013 tavaszán fejeződnek be. A pályázatnak köszönhetően nemcsak a város, hanem a kulturális élet is fejlődik.

Az elkülönített programalapból ugyanis a helyi civil szervezetek identitást erősítő kulturális, és sport rendezvényeket szervezhetnek a lakosság számára. Hoffman Pál kereszténydemokrta polgármester kiemelte, hogy Tököl korábban még soha nem esett át ilyen látványos és tartalmas fejlesztésen, ilyen rövid időszak alatt. Mivel hivatalosan is startolt a giga-projekt, ünnepélyes keretek között elindították a nagyszabású Centrum-rehabilitációt Tökölön. Az Új Széchenyi Tervben megvalósuló beruházásban a többi között intézményeket tesznek rendbe, parkolók és parkok épülnek, valamint egyéb fejlesztéseket is végrehajtanak. Az egymilliárd forint keretösszegű programról szólva Hoffman Pál, elmondta, nyolc-tíz helyen érinti a várost a fejlesztés, ami jelentős városképi megújuláshoz vezet. Fontosnak tartotta kiemelni, hogy ez egy olyan korszerűsítés a városban, amelyre még nem volt példa, és jelentős energiamegtakarítással is jár. „Az intézmények kevesebb költséggel fognak működni, mert nyílászárókat fogunk cserélni, a sportcsarnokban a meleg víz használatra napkorrektorokat építünk be, tetőket cserélünk és szigetelünk, homlokzatot szigetelünk, tehát az épületeink is változnak arculatukban is, és használatukat tekintve is” – mondta Hoffman Pál.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!