Harrach Péter: ma a pénzvilág mohóságával kell megküzdenünk

Harrach Péter szerint ma ugyanúgy az egyén és a közösség szabadságáért küzdünk, mint 1956-ban, ám most a pénzvilág mohóságával és a brüsszeli bürokraták kettős mércéjével kell szembeszállnunk. A KDNP frakcióvezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy ennek a küzdelemnek is ugyanaz a célja, mint ami az 1956-os harcoké volt: friss levegőhöz juttatni a Magyarország jövője szempontjából egyformán fontos nagyvárosokat és a vidéket.

A kereszténydemokrata politikus kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a Pest megyei Galgagyörkön, a térség országgyűlési képviselőjeként mondott beszédében kiemelte: a jobb jövő csakis az emberek önbizalmát erősítő munkára épülhet. Úgy fogalmazott, kezd szertefoszlani az a belénk táplált tévhit, miszerint munka nélkül is lehet jól élni. Bizonyítékként hozta fel a pénzvilág jóvoltából nagy összegű hiteleket felvevő, majd felélő embereket, illetve azokat, akik a munkanélküli segélyre alapoztak. Utóbb kiderült, hogy egyik út sem járható – hangsúlyozta a ma személyes és közösségi küzdelmeit fejtegetve a KDNP frakcióvezetője.

Harrach Péter beszédében megemlékezett a kommunizmus áldozatairól, az '56-os forradalmat és szabadságharcot megszenvedőkről, a börtönbe, száműzetésbe kerülőkről, illetve azokról, akiknek a családjukkal együtt kettétört az életük.

Szólt arról is, hogy ő maga kisgyermekként élte meg ezt az időszakot, és jól emlékszik a „tiszta forradalmat" követő felszabadulásra is. Szavai szerint olyan volt ez, mint amikor egy fülledt levegőjű szobában kitárják az ablakot, és azon betódul a friss levegő.

Harrach Péter azt mondta: most olyan világot építünk, amelyben elődeink küzdelmét – annak mára vonatkozó üzenetét is megértve – jó példaként követhetjük.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!