Helytálltak a jelöltek az ajánlószelvény gyűjtéskor

Helytálltak az önkormányzati választásokon induló kereszténydemokrata jelöltek az ajánlószelvények gyűjtésekor, s jó volt a pártszövetségen belül is az együttműködés – vont gyorsmérleget a leadási határidő pénteki lejárta után Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke. Azt mondta, hogy betartották ígéretüket és sehol nem indítanak polgármesterjelöltet, ahol fideszes induló is van. Kereszténydemokrata színekben indul a pártszövetség jelöltjeként például Puskás Tivadar Szombathelyen, Habis László, Egerben, Hoffmann Pál Tökölön, és Móring József Attila Somogyváron.

A kereszténydemokrata politikus megerősítette, hogy tíz alatt van azon helyek száma, ahol külön képviselőjelölti lista lesz. Azt ugyanakkor megjegyezte: néhány megyei és helyi listánál komoly áldozatot kellett hoznia a KDNP-nek, de ezt a közös ügy érdekében megtették. A korábbi vitás helyeken is rendeződni látszik a helyzet, s a váciak is komolyan veszik az együttműködést, úgy tűnik, nem lesz probléma. Harrach Péter azt mondta, hogy nem lesz szükség sehol új helyzet miatt új döntések meghozatalára, és sehol sem kell olyan, más pártoknál gyakori lépéshez, mint a helyi szervezetek feloszlatása folyamodni.     
    
Az Országos Választási Iroda internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint 16 órakor a nyilvántartásban 8.710 polgármesterjelölt, 54.126 települési önkormányzati jelölt és 70 fővárosi illetve megyei lista szerepelt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!