IKSZ adomány a Bethesda kórház gyermek égési centrumának

A gyermekek égési sérüléseinél használt infúziós pumpa vásárlását segítő adományt nyújtott át jelképesen Stágel Bence, országgyűlési képviselő, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke a fővárosi Bethesda kórház képviselőjének. Stágel elmondta, hogy a szervezet jótékonysági bálján egy este 160 ezer forintot gyűjtöttek össze a résztvevő egyetemisták és főiskolások. Az IKSZ életében nagy hagyománya van a jótékonysági akcióknak, fontosnak tartják a közösségi gondolkodást.

Bencze János, a kórház diakónai igazgatója a sajtó képviselői előtt elmondta, hogy intézményükben működik az ország egyetlen gyermek égési centruma.

Az infúziós pumpákat a gyógyszeradagolásnál használják. Mint kiemelte: a nagyon súlyos égési sérült gyermekeknél fontos, hogy a gyógyszerek adott mennyiségben és adott idő alatt jussanak be a szervezetbe. Vannak olyan gyermekek, akiknél 8-10 ilyen pumpa is működik egyszerre - jelezte.

Hozzátette: az országos égéscentrum kilenc éve működik náluk, ezeket a készülékeket folyamatosan használják. Az égési osztály teljes kapacitással működik, az egész ország területéről hozzájuk kerülnek a súlyos égési sérült gyermekek. Az osztályon mintegy 100-150 gyermeket ápolnak egyszerre.

Stágel Bence, az IKSZ elnöke, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a szervezet jótékonysági bálján egy este 160 ezer forintot gyűjtöttek össze a résztvevő egyetemisták és főiskolások. A szervezet életében nagy hagyománya van a jótékonysági akcióknak, és szeretnék felhívni a figyelmet a közösségi gondolkodás fontosságára - fűzte hozzá.

Mint mondta, tavaly a vörösiszap károsultjainak javára gyűjtöttek; idén azért döntöttek a Bethesda kórház mellett, mert megítélésük szerint az intézmény a gyermekgyógyászatban példamutató tevékenységet végez.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!