Jön a rezsicsökkentés harmadik hulláma

A rezsicsökkentés elmúlt két évéről és harmadik fázisáról is beszélt a Hír TV P8 című műsorában Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkabizottságának a vezetője szombaton. A képviselő elmondta: olyan rendszert épít fel a kormány, ami bebetonozza a rezsicsökkentés politikáját. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a villany, a gáz és távfűtés mennyit bír el, mennyivel csökkenhet a háztartások költsége. A javaslat már a tavaszi ülésszakban a parlament elé kerülhet.

A rezsicsökkentésről szólva a politikus elmondta: az ellenzék az indulása óta nem tud vele mit kezdeni – támadja, támogatja vagy éppen rálicitál –, ugyanis egy eredendően baloldali intézkedésről van szó, melyet mégis egy jobboldali kormány vitt véghez. Hozzátette, a tavaszi választásokon is az lesz a fő kérdés, hogy marad-e a rezsicsökkentés politikája, vagy megbuktatják azt. Ezzel kapcsolatban kifejtette: ha az MSZP–Együtt–PM-tandem nyer, azt fogja csinálni, amit az Együtt 2014 diktál: vissza fogja csinálni a rezsicsökkentést.
 
Az intézkedés jelentőségét alátámasztandó Németh Szilárd elmondta, az a cél, hogy több pénz maradjon a háztartásoknál. Ezt a gazdasági mutatók is mutatják, és az emberek is nagyon jól érzik – tette hozzá. A további eredményeket taglalva hozzátette, a rezsicsökkentéssel eddig meg nem oldott fogyasztóvédelmi problémák is a felszínre kerültek, valamint az emberek elkezdtek tudatos fogyasztóvá válni.
 
A rezsicsökkentés harmadik hulláma
 
A rezsicsökkentés harmadik hullámáról a képviselő elmondta, Fónagy Jánossal és Rogán Antallal együtt azon vannak, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Jelenleg azt vizsgálják, hogy a villany, a gáz és távfűtés mennyit bír el, mennyivel csökkenhet a háztartások költsége – mondta, megígérve, hogy jövő hét vége felé megtörténhet a konkrét számok bejelentése.
 
A kormány jövőbe mutató terveiről szólva Németh Szilárd úgy fogalmazott, olyan rendszer kell, ami bebetonozza a rezsicsökkentés politikáját. Ennek kidolgozása már zajlik, és a javaslat a tavaszi ülésszakban a parlament elé kerülhet – mondta. A koncepcióról szólva kifejtette, a közszolgáltatásnak elsősorban köztulajdonú, nem profitorientált cégek kezében kell lennie, akik a többletbevételt arra használják fel, hogy a szolgáltatás színvonalát növeljék és a biztonságát fokozzák.
Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!