A jövő héten véglegesítik a felsőoktatási kormányrendeletet

A jövő héten alkotják meg végleges formájában a felsőoktatással kapcsolatos kormányrendeletet – közölte Orbán Viktor pénteken Brüsszelben. Az EU-csúcstalálkozó után tartott sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre azt válaszolta, hogy „ezzel az átalakítással mindenki jól jár, csak még idő kell ahhoz, hogy ezt mindenki világosan lássa". Arra a kérdésre, hogy bízik-e Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárban, a kormányfő azt válaszolta: „minden kormánytagban bízom".

„Jogi értelemben ott tartunk, hogy kell egy kormányrendeletet hozni, amelynek a megalkotását hetekkel ezelőtt megindítottuk, több körben tárgyalta a kormány, és valamikor a jövő héten a végleges formájában meg is alkotja" – közölte.

A rendelet tartalmát illetően Orbán Viktor úgy vélekedett, hogy nincs lényeges különbség a diákok és a kormány szándékai között.

„Egy nagy átalakításnál mindenki részben türelmetlen, részben meg fél, hogy ne járjon rosszul. Itt aránylag könnyű helyzetünk van az egyetemistákkal, mert ők a mi gyerekeink" – mondta. Szerinte a kérdés viszonylag gyorsan és könnyen le fog zárulni, ám a párbeszéd "némi jóindulatot és kölcsönös megértést" érdemel.

„Miről beszélünk? Hol van kormánydöntés?" – kérdezett vissza a miniszterelnök arra az újságírói felvetésre, hogy Pokorni Zoltán a minap azt mondta, „nem ildomos" ilyen keretszámcsökkentésről szóló, „durva" döntést hozni.

„Mielőtt megtámadják a kormányt valamiért, engedjék meg, hogy elrontsuk azt a dolgot. (...) Amíg nincs döntés, addig nincs mi ellen tiltakozni" – fogalmazott Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, hogy bízik-e Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárban, a miniszterelnök azt válaszolta: „minden kormánytagban bízom".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!