Kampányüzemmódba kapcsoltak a pártok

Kampányüzemmódba kapcsoltak a pártok – mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a168 Óra című hetilapnak adott interjújában. A KDNP alelnöke úgy fogalmazott a párt kénytelen felvenni a kesztyűt, ha Werberék fokozzák a hangerőt, így mi is hangosabban nyilvánulunk meg. Kijelentette: a KDNP alapvetően ellenez minden olyan lépést, amely fellazítja a család fogalmát.

A Szentatya közelmúltban nagy visszhangot kapott kijelentéséről szólva a Harrach Péter kifejtette: Ferenc pápára jellemzők a meglepő szófordulatok. A múltkor azt mondta az evangéliumi jó pásztorról, hogy bárányszaga van. Ez sem megszokott szöveg, azt jelenti, együtt él a rábízottakkal. A melegekről tett kijelentése csak első hallásra meglepő, hiszen lényegében a hagyományos, konzervatív egyházi tanítás keretén belül marad. Vagyis a homoszexualitást mint jelenséget nem támogatja, de az embert a cselekedeteitől függetlenül elfogadja.

Emlékezetett rá, hogy Ferenc pápa jezsuita és dél-amerikai. A dél-amerikaiak pedig érzékenyebbek a társadalmi problémák iránt, mint az európaiak és az amerikaiak. A jezsuiták korunkban nem harcos rendként jelennek meg, hanem a dialógus és a kompromisszum élharcosaiként. Egyébként azt is mondta a szentatya, nem örül, ha a melegeket politikai célokra használják fel. Nem szeretnék a megingathatatlanság pózában tetszelegni, de a KDNP régóta ezt az álláspontot képviseli – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Harrach Péter kijelentette a homoszexualitás magánéleti kérdés. A melegfelvonulás viszont nem a melegekről szól, hanem a hagyományos értékek és normák elleni demonstráció.

Mint mondta: a család fogalmának vitájában az egynemű párokkal kapcsolatban a KDNP higgadtan, nyugodtan érvelt. Ehhez képest a melegfelvonulás provokatív szándékkal jelenik meg. Arra ilyen hangnemben illik reagálni.

Arra a kérdésre, hogy a KDNP álláspontján csiszol valamit a pápa kijelentése Harrach Péter válaszában elmondta: a KDNP politikai párt, igaz, világnézeti, ezért összhangban van az egyház tanításával, de az eszközeink eltérők. Hangsúlyozta: a kereszténydemokraták  fontosnak tartják az emberi méltóságot, ám ilyen ügyben elsősorban a társadalom érdekeit nézik. A KDNP alapvetően ellenez minden olyan lépést, amely fellazítja a család fogalmát.„Az nem zavar, ha valaki meleg kapcsolatban él, ám az igen, ha ezt házasságnak kívánja nevezni, vagy gyermeket szeretne örökbe fogadni. A házasság és a család fogalmába a melegek nem férnek bele” –jelentette ki Harrach Péter. A újságíró felvetésére, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatóság szerint beférnek csak annyit mondott: „ ez a probléma”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!