A KDNP csak a következő választásoktól alkalmazná az új szabályokat

A következő általános országgyűlési választások nyomán létrejövő Országgyűlés megalakulásához kötné a képviselők javadalmazására vonatkozó új szabályok hatálybalépését a György. Az előterjesztéshez benyújtott módosító indítványában egyúttal azt is kezdeményezi, hogy az országgyűlési képviselőcsoportok működési feltételeinek biztosítására és a volt képviselők juttatásaira vonatkozó szabályok még ebben a választási ciklusban, 2013. január 1-jén lépjenek hatályba.  

Pár nappal korábban már egy fideszes képviselő, Szakács Imre is kezdeményezte az új javadalmazási rendszer bevezetésének elhalasztását. A politikus – aki az új javadalmazási szabályok előkészítésére létrehozott albizottság helyettes vezetője volt – a zökkenőmentes átállást elősegítendő 2013. január 1-jétől indítványozta alkalmazni az új rendelkezéseket, &nbsp

A Fidesz frakcióvezetője úgy változtatna a képviselők javadalmazási szabályain, hogy a helyettes államtitkárok illetményével azonos – jelenleg csaknem bruttó 750 ezer forint összegű - tiszteletdíjra legyenek jogosultak jövő szeptembertől. Az Országgyűlés alelnökei annyit keresnének, mint a miniszterek, a bizottsági elnökök és a jegyzők pedig annyit, mint az államtitkárok. A képviselők állami szervtől egyéb jogcímen nem részesülhetnének díjazásban, kivéve a miniszterelnököt, valamint a miniszter, az államtitkár, a kormánybiztos, a kormánymegbízott, a miniszterelnöki biztos, a miniszterelnöki megbízott vagy a miniszteri biztos országgyűlési képviselőket, akik pluszban kizárólag a tiszteletdíj 30 százalékára lennének jogosultak.  

Az ülésszakonként ötnél több bizottsági ülést kihagyó képviselők tiszteletdíját csökkentenék. A javaslat alapján a képviselők névre, valamint az általuk megjelölt autó forgalmi rendszámára szóló, másra át nem ruházható,  készpénzre nem átváltható üzemanyagkártya használatára volnának jogosultak. A felhasználható összeg aszerint változna, hogy hol van a képviselő választókerületének székhelye. Kimondaná a Fidesz frakcióvezetője azt is, hogy a parlamenti képviselők a közösségi közlekedési eszközöket ingyenesen vehetik igénybe.  

A törvényjavaslat szabályozza azt is, hogy a képviselőknek az Országgyűlés Hivatala legalább 35, de legfeljebb 50 négyzetméteres alapterületű budapesti lakóház vagy lakás használatát biztosíthatná, feltéve, hogy a politikusnak vagy a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának nincs ingatlana a fővárosban. Ha a képviselő a lakást nem veszi igénybe, budapesti tartózkodásának idejére szállodai szoba biztosítását kérhetné.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!