A KDNP értékrendszerének központjában a család, a személy méltósága, szabadsága, a demokrácia, a szolidaritás áll

Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője nem lát sem olyan programot, sem olyan személyt, amely, aki igazán versenyezhetne a Fidesz-KDNP pártszövetség teljesítményével, programjával, illetve a szövetség vezetőjével. Álláspontja szerint az eddigi együttműködés jól példázza a lehetséges folytatást is.

A KDNP-nek nem az a dolga, hogy választói tömegeket hozzon, hanem, hogy egyfajta szellemiséget biztosítson a szövetségben, ezt a feladatot eddig is teljesítette, ezután is teljesíti, és a párt kampányban felmutatott értékei is ennek a szerepnek felelnek majd meg – hangsúlyozta a 180 percben Harrach Péter frakcióvezető. Álláspontja szerint az eddigi együttműködés jól példázza a lehetséges folytatást is. Az ellenzéki alkudozásról a KDNP alelnöke kifejtette: a programokat végignézve inkább az eddigi teljesítményekre, mint a leírtakra kellene figyelni. Bajnai például most azt mondja, nem nyúlnának a gyermekek utáni adókedvezményekhez, miközben az a kormány, amelynek ő is tagja volt, elsőnek éppen ezt az intézkedést szüntette meg.

A személyekről Harrach Péter azt mondta, nem lát olyan karizmatikus vezetőt az ellenzéki oldalon, aki alkalmas lenne az élre állni. A legmarkánsabb, legmeghatározóbb figura szerinte Gyurcsány Ferenc, a legmarkánsabb, legradikálisabb, legkeményebb támogató réteg is mögötte áll, ő azonban inkább az előadó-művészetben erős, nem kormányfőként, kiváló szónok, aki nagyon jól manipulálja a tömegeket, de kormányozni nem képes, hiszen egyik ötlete rendre kioltja a másikat. Sem olyan program, sem olyan személy nincs tehát a másik oldalon, amely, aki igazán versenyezhetne a Fidesz-KDNP pártszövetség teljesítményével, programjával, illetve a szövetség vezetőjével – összegezte véleményét Harrach Péter a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Harrach Péter hangsúlyozta: a KDNP értékrendszerének központjában a család, a személy méltósága, szabadsága, a demokrácia, a szolidaritás marad, ezeket a szempontokat tartják majd elsődlegesnek a törvényhozásban és megnyilatkozásaikban is, a kampány pedig nem a törvényalkotásról, hanem az eddig végzett munka bemutatásáról és az ellenzéknek adott válaszokról szól.

A KDNP elmúlt négy évét értékelve a frakcióvezető az államcsőd elkerülését, a válságból való kilábalást, az alkotmány megalkotását tartotta a legfontosabbnak, és emlékeztetett a család, a házasság, az élet védelme fogalmának meghatározásában játszott szerepükre, a családok védelméről és az egyházakról szóló törvényre is. Hozzátette: keresztényszociális pártként kiemelten fontos volt számukra a rászorulók védelme is, ezért intenzíven részt vettek a devizahitelesek megmentését és a családok pénztárcáját kímélő rezsicsökkentést célzó akciókban is. Harrach Péter komoly előrelépést tapasztal a közösségek erősödésében is, a családtól a településeken át egészen a nemzet közösségéig, a társadalom tehát szerinte ilyen szempontból egészségesebbé vált.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!