A KDNP osztozik a kopt közösség gyászában

A Kereszténydemokrata Néppárt fontosnak tartja, hogy minden országban biztosítsák a különböző felekezetek békés egymás mellett élését, és együtt érez a közelmúlt zavargásaiban életüket vesztett egyiptomi kopt áldozatok családtagjaival. „Elengedhetetlen, hogy az Európai Unió keresztény pártjai összefogjanak és közösen lépjenek fel a világ számos pontján tapasztalható vallásüldözés ellen, hiszen egyes riasztó adatok szerint minden ötödik percben megölnek egy keresztényt a hitéért” – hangsúlyozza a KDNP közleményében.

A KDNP osztozik a magyarországi kopt keresztény közösség gyászában. A kommüniké kitér arra, hogy a hagyomány szerint Szent Márk, Alexandria püspöke által alapított, mintegy nyolcmillió tagot számláló egyháznak augusztus óta Magyarországon is van saját temploma.  

Kairóban október 9-én este legkevesebb 24 ember meghalt, és kétszáznál több megsebesült, amikor templomuk felgyújtása miatt feldühödött keresztények összeverekedtek muzulmánokkal és biztonsági rendőrökkel az állami televízió székházánál az egyiptomi főváros központjában.  

Október 10-én újabb összecsapás robbant ki annál a kórháznál, ahol a az előzőnap erőszakos cselekményeinek áldozatául esettek holttestét tárolták. Az összetűzés néhány órával azelőtt történt, hogy a kairói kopt keresztény katedrálisban megkezdődött volna az áldozatok tiszteletére tartandó gyászszertartás.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!