A KDNP-s államtitkárok jól végzik dolgukat

Nincs napirenden a KDNP-s államtitkárok leváltása – jelentette ki Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. A Kereszténydemokrata Néppárt elnöke azokra a sajtóhírekre reagálva, miszerint Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője venné át a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítását, ami például Hoffmann Rózsa menesztését jelentené kifejtette: a KDNP-s államtitkárok maximálisan jól végzik dolgukat és egyébként sem lenne életszerű, hogy Hoffman Rózsát például épp az oktatási törvény átalakításának közepén cserélnék le.

A Népszabadság szerint kormányátalakítást tervez január elejére a miniszterelnök. A napilap úgy tudja: Lázár János fideszes frakcióvezető lehet az új humán csúcsminiszter. Ha elvállalja a posztot, valamennyi államtitkárt lecserélné, így távozna Hoffmann Rózsa is. A lap úgy értesült, hogy a frakcióvezető nem titkolta: ha vállalná a humán csúcstárca irányítását, lecserélné „a névtáblákat is”, azaz az államtitkárokat. „Ez az oktatási és az egészségügyi államtitkárra is vonatkozna” – állítják fideszes források. Így a KDNP-s Hoffmann Rózsának és minden valószínűség szerint Szócska Miklósnak is épp akkor kellene mennie, amikor az általuk felügyelt ágazatokban „végbemegy Magyarország átszervezése”.

Hiszen például csak az oktatási fronton az államosítás, illetve a lehetséges visszaszerződés 11 ezer iskolaépület átvételét jelenti, plusz a 152 ezer pedagógus állami alkalmazását, emlékeztet a lap. A politikailag legkényesebb pont Hoffmann Rózsa személye, de a kereszténydemokraták nem generálnának „koalíciós konfliktust”, ha az államtitkárnak távoznia kellene. Ugyanakkor tény, hogy nincs olyan szaktekintélyük tartalékban, akit azonnal a helyére állíthatnának. Viszont a csere a KDNP számára újabb alkuhelyzetet teremtene.

Semjén Zsolt az ATV Startban kijelentette: a KDNP-s államtitkárok maximálisan jól végzik dolgukat és egyébként sem lenne életszerű, hogy Hoffman Rózsát például épp az oktatási törvény átalakításának közepén cserélnék le. A pártelnök arról is beszélt, hogy szerinte nem gyengíti a határontúli magyarok belpolitikai helyzetét, hogy Magyarországon is szavazhatnak majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!