Kiforgatták Hoffmann Rózsa szavait

Az oktatási államtitkár szerint kiforgatták a szavait, nem a pedagógusokról beszélt, amikor az ország jelenlegi nehéz helyzetére hivatkozva azt mondta, aki ilyen költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba, vagy bohóc. Az oktatási államtitkár kijelentette: nem a pedagógusokat titulálta így, hanem azokat, akik lehetetlen helyzetben lehetetlent követelnek.

Hoffmann Rózsa tanulságként azt vonta le, hogy az embernek nagyon meg kell válogatnia minden kifejezését. Nem is titkoltam, hogy hibának tartottam, hogy talán nem a legszerencsésebb, bár talán nem a legbántóbb kifejezést használtam. Megjegyezte: pedagógusok százai biztatták az elmúlt napokban, hogy józan pedagógus egy sem sértődött meg a mondatain.

Kiemelte: a kormány látja, tarthatatlan az a helyzet, hogy míg az értelmiségi átlagbér 300 ezer forint felett van, addig a pedagógus átlagbér ennek a fele. A kormányzat tisztában van azzal, hogy a pedagógusok bérét rendezni kell, s ez is a szándékuk. Azt nem tudni, mikor lesz erre lehetőség, mert az országot eléggé romokba döntötte az elmúlt nyolc év rossz kormányzása és kiürült a kassza, nincs miből fedezni azokat a kívánságokat, amelyek jogosak. Hozzátette: a költségvetési számok készülnek, de abban biztos, a Pedagógusok Szakszervezete által kért tíz százalékos béremelésről nem lehet szó. Az elmúlt nyolc évre visszatekintve nem emlékszik arra, hogy ilyen radikális béremelést követeltek volna. Hozzátette: azóta nem találkozott a szakszervezeti vezetőkkel, amint lesz olyan téma, hogy lesz miről egyeztetni, megkeresi őket.

Arra az újságírói felvetésre, hogy az új köz- és felsőoktatási törvény stratégiáját megalapozni hivatott anyagok kimunkálásából negligálta a fideszes szakpolitikusokat, és zömmel egyházi iskolákhoz köthető szakemberekkel dolgozna, azt mondta: akik erre a munkára jelentkeztek, szakmai tekintélyük és múltjuk van, azoknak elfogadták az ajánlkozását. A kormány arra törekszik, hogy ne zárjon ki senkit, hanem befogadjon minden olyan jó szándékú kezdeményezést, amely az ország javát akarja. A szakértői csoportokban többféle szakember dolgozott, köztük értelemszerűen egyházi iskolák szakértői is. Amit kidolgoztak, az tulajdonképpen nulladik változata annak, amit csinálni akarnak. Az oktatási államtitkár elmondta, hogy nincs kész még az írott anyag az új köz- és felsőoktatási törvényről, hozzátéve: sokféle javaslatot tettek le a szakemberek az asztalra, s most dolgoznak azon az írott változaton, amelyet közzé lehet tenni, s a későbbi vita tárgyát képezheti majd.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!