A kis közösségek összefogása példa lehet a társadalomnak

Egy hátrányos helyzetű kistelepülés példás összefogása a helyi közösséget erősítő intézmény létrehozására nemcsak a régióban élőknek, de az egész társadalom számára jó példa – fogalmazta meg az ipolydamásdi közösségi ház születésének „üzenetét” Harrach Péter az átadást követően az MTI-nek. A körülbelül 400 lelkes Ipoly-menti településen a helyi közösségek összefogására is szükség volt ahhoz, hogy a jövőben mindenki igénybe vehesse a létesítmény szolgáltatásait – közölte a politikus.

A KDNP frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a páratlanul szép környezetben fekvő, de sok nehézséggel küzdő Pest megyei község a Darányi Ignác Tervben szereplő pályázaton – uniós, illetve kormánytámogatással – 50 millió forintot nyert a többfunkciós közösségi ház építésére. 

Bár az internet, a könyvtár, a kiállító terem, a tárgyaló, vagy épp a szociális helyiségek az egyének könnyebb boldogulását, kényelmét szolgálják, a ház az egyes közösségeket is közelebb hozza egymáshoz, erősíti az egymáshoz tartozás érzését – hangsúlyozta Harrach Péter.   

Véleménye szerint nemcsak Ipolydamásdnak, hanem az egész térségnek, illetve a hasonlóan hátrányos helyzetben lévő régióknak is sokkal több támogatásra lenne szükségük. A Pest megyei településen tapasztalt összefogás, közösségépítés az egész társadalom számára is példát mutat – mondta a KDNP frakcióvezetője.

Az ipolydamásdi közösségi házat V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár avatta fel. Rományik Ferenc, a község független polgármesterének köszöntője után helytörténeti kiállítás nyílt az épületben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!