Kivették részüket a KDNP-s jelöltek a győzelemből

Sikeresnek értékelte a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a párt jelöltjeinek szereplését az önkormányzati választáson. Harrach Péter sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy kivették részüket a fölényes győzelemből. Hozzátette: a Fidesz-KDNP szövetség színeiben 14 helyen indult kereszténydemokrata jelölt, és 11 helyen nyert. A győztes helyek közül kiemelte a III. kerületet, Egert, Tatát, Vácot, Kisvárdát, Mátészalkát és Szombathelyt.

Összegzése szerint a szövetség ereje, az összefogás minden egyes választókerületben döntő volt, ahol külön indultak, ott gyengébb eredményt értek el. Kitért arra is, hogy 600 olyan polgármester nyert, aki a szövetség színeiben mérette meg magát, 2500 a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőinek a száma, és 225-en jutottak be megyei közgyűlésekbe.

A visszafejlesztés nem a mi világunk

A frakcióvezető a Népszabadsági keddi számában a szociális segély átalakítását taglaló információkról elmondta: a kormány még nem döntött, és a költségvetést sem tárgyalta a frakciószövetség. A családtámogatási rendszerhez hozzá lehet nyúlni, de csak a fejlesztés irányába, a visszafejlesztés nem az ő világuk – tette hozzá. Kiemelte: a családtámogatási rendszer akkor jó, ha hosszú távon kiszámítható, és biztonságot ad a családoknak. (A napilap cikke szerint mérsékelnék a szociális kiadásokat és átalakítanák a segélyezést.)

Az Alkotmánybíróság keddre várható döntését firtató felvetésre úgy válaszolt: elszántak, hogy a devizahiteleseket kihozzák abból a helyzetből, amibe kerültek. Folytatják a törvényhozást, és ha akadályt jelez az Ab, meg fogják oldani – ígérte Harrach Péter, aki szerint mindez jogtechnikai kérdés.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!