Közös érdek a fiatalok bevonása

A „Szólj bele a közéletbe!” - volt a szlogenje az IKSZ és a KDNP közös szervezésében megrendezett egészségnapnak szombaton délelőtt Miskolcon. A hagyományteremtő céllal létrejött eseményre főként a szépkorúakat várták az Erzsébet téri székházba. A kezdeményezés célkitűzései egyébként egybeesnek a nemrégiben Szócska Miklós Egészségügyért felelős államtitkár által kezdeményezett egészségtudatos gondolkodás, a„ Megnézheted magad” címmel propagált kampánnyal. Az eseményen szó volt az IKSZ jövőbeli szerepköreiről is.

Az eseményen részt vett Juhász Hajnalka, az IKSZ miskolci elnöke, és országos alelnöke; valamint Molnár Péter, a KDNP miskolci elnöke. Stágel Bence kereszténydemokrata országgyűlési képviselő az IKSZ "Szólj bele a közéletbe!" mottót viselő országos kampányról beszélt. Idézte az Ifjúság Gyorsjelentést, miszerint a 15-29 évesek egyhetede azon a véleményen volt, hogy bizonyos körülmények között jobb egy diktatúra, mint a demokrácia, s egyharmaduk számára gyakorlatilag lényegtelen, hogy demokratikus vagy diktatórikus körülmények között él. Szerinte a politikai vitakultúrának is jót tenne, ha minél többeknél, minél fiatalabb korban kialakulna ez a vitakultúra.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese úgy véli: a fiatalok közéletbe való bevonása mindenkinek a közös érdeke, hiszen jelenleg a fiatalok közéleti aktivitása átlag alatti. Szó volt arról is, hogy a magyar fiatalok külföldre vándorlása egy olyan fontos kérdés, amivel foglalkozni kell. Ezért Gyere haza! névvel egy honlapot fog indítani az IKSZ.

Az egészségnapon több meghívott előadó is tiszteletét tette, így az érdeklődők przentációkat is meghallgathattak az egészség megőrzésének témakörében. A rendezvény egyik előadását Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház főigazgató főorvosa tartotta az egészség megőrzésének különböző eszközeiről, és a rendszeres vizsgálatok fontosságáról. A továbbiakban Valikovics Attila osztályvezető főorvos; Juhász Balázs háziorvos, főorvos és Juhász Boglárka szívsebész adjuktus előadásait hallgathatták meg a programon résztvevők.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!