Közös ünneplés – határon innen és túl ünnepelnek az állami vezetők

Orbán Viktor miniszterelnök és Schmitt Pál köztársasági elnök Budapesten, Kövér László házelnök pedig Erdélyben vesz részt ünnepi megemlékezéseken idén március 15-én. A kereszténydemokrata pártelnök március 15-én a romániai Csíkszeredában a 17 órakor kezdődő az ünnepségen mond beszédet, melyet a Duna Televízió élőben közvetít.

A központi állami ünnepi rendezvény március 15-én reggel 9 órakor kezdődik a Kossuth Lajos téren a zászlófelvonással. Ezt követően a térről ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, a menetet a katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység fogja kísérni. Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjénél mond ünnepi beszédet délelőtt tíz órakor. Az eseményt a közszolgálati médiumok élőben közvetítik.

Schmitt Pál köztársasági elnök március 14-én, délután négy órakor adja át az állami kitüntetéseket a Sándor-palotában. Aznap este hét órakor részt vesz a Nemzeti Színházban rendezendő díszelőadáson. Az államfő március 15-én pedig jelen lesz a zászlófelvonáson a Kossuth Lajos téren.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke március 12-én 10 órától Balatonberényben részt vesz a Kossuth-szobor avatásán, valamint 17 órakor Putnokon, a civil adakozásból épült Turul-szobor avatásán, ahol beszédet is mond. A kereszténydemokrata pártelnök március 15-én a romániai Csíkszeredában a 17 órakor kezdődő az ünnepségen mond beszédet, melyet a Duna Televízió élőben közvetít.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke március 12-én Erdélybe látogat. Még aznap részt vesz a marosvásárhelyi Székely Vértanúk Emlékműnél tartandó megemlékezésen, majd a fáklyás felvonuláson is, valamint este átveszi a Székely Nemzeti Tanács Gábor Áron-díját. Március 13-án vasárnap a kolozsvári Farkas utcai templomban részt vesz az istentiszteleten, majd a Szent Mihály templomi misén is, illetve meghallgatja a Szentegyházi gyermekkórus hangversenyét. Vasárnap délután a Házelnök jelen lesz az Áldás-Népesség Díjátadó gálaműsoron Kolozsváron az Egyetemiek Házában, este pedig Firtosmartonos faluban az unitárius templom kertjében szoboravatási ünnepségen vesz részt.

Március 14-én Kövér László részt vesz az Állampolgársági Tájékoztató Iroda felavatásán Székelyudvarhelyen, majd az ünnepélyes állampolgársági eskün a főkonzulátuson, amely után sajtótájékoztatót is tart. Délután a Házelnök a zabolai Mikes kastélyba látogat, ahol találkozik erdélyi magyar arisztokrata családok képviselőivel, este pedig részt vesz a Magyar Polgári Párt (MPP) kongresszusán Kézdivásárhelyen, a Vigadóban.

Március 15-én, kedden Kövér László Kézdivásárhelyen vesz részt az Állampolgársági Tájékoztató Iroda avatásán, majd a helyi március 15-ei rendezvényeken, és beszédet mond a Gábor Áron szobornál.

Március 15-én kedden az MSZP 12 órától tart ünnepi rendezvényt a fővárosi Pilvax közben. A Haza és szabadság címet viselő összejövetelen Mesterházy Attila pártelnök mellett Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője mond beszédet.

A Jobbik a budapesti Deák térnél tartja központi nagygyűlését. A koncerttel egybekötött ünnepség 15 órakor kezdődik. A rendezvényen felszólal Gyüre Csaba és Szegedi Csanád alelnökök, valamint Vona Gábor pártelnök.

Az LMP a fővárosban a VIII. kerületi Teleki téren kezdi március 15-i megemlékezését, ahol egy évvel korábban a párt tagjai fákat ültettek. Az eseményen beszédet mond Schiffer András frakcióvezető és Szél Bernadett, az országos választmány szóvivője. Ezt követően a jelenlévők kerékpárral körbejárják a fővárosban a márciusi 15-i történelmi helyszíneket.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!