A kormány kiemelt partnernek tekinti a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát

A nemzetpolitikai stratégiai célokkal összhangban Magyarország kormánya a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolát kiemelt partnernek tekinti – jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a Parlamentben, amikor fogadta Orosz Ildikót, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnökét és Brenzovics Lászlót, a Főiskoláért Alapítvány elnökét, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség alelnökét. A főiskola működését továbbra is biztosítja a kormány.

A találkozóról a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője tájékoztatta az MTI-t. Havasi Bertalan közlése szerint a felek megtárgyalták a főiskola előtt álló legfontosabb feladatokat.

A kárpátaljai magyar oktatási szakemberek jelezték, a jövő esztendőben válik esedékessé az Ukrajnában ötévente kötelező, a felsőfokú tanintézmények számára előírt akkreditáció újabb fordulója – áll a közleményben.

Semjén Zsolt biztosította a főiskola képviselőit arról, hogy az akkreditációs problémák tekintetében a magyar kormány hathatós lépéseket tesz az ukrán hatóságok felé. Jelezte, hogy a főiskola - mint nemzeti jelentőségű intézmény – 2013-as működését továbbra is biztosítja a kormány. Szükségessé vált ugyanakkor a főiskolának otthont adó épület rekonstrukciója is, amelyhez Magyarország jövőre jelentős összeggel járul hozzá – írta Havasi Bertalan.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!