A kormány meghallgatta a fiatalokat

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség helyesnek tartotta és tartja most is, hogy a diákok elmondták, milyen felsőoktatásban kívánnak részt venni. A szervezet üdvözli, hogy a kormány meghallgatta a fiatalokat, döntésének meghozatalakor figyelembe vette szempontjaikat. Az IKSZ ügyvezető elnöksége közleményében fontos értéknek nevezte, hogy kortársaik ki tudnak állni véleményükért és demokratikus módon kifejezik, ha érdeksérelem éri őket.

A jövő Magyarországát csak tudatos állampolgárok tehetik igazán sikeressé. Az Ifúsági kereszténydemokrata Szövetség álláspontja szerint a most meghozott döntés a keretszámok eltörléséről és a legalább 55 ezer államilag finanszírozott helyről bizonyítja, hogy a kormány elkötelezett a tandíjmentes, mindenkinek lehetőséget nyújtó, minőségi felsőoktatás mellett.

Kitértek arra, hogy a 2010-ig felhalmozott államadósság folyamatos csökkentése és a költségvetési hiány 3 százalék alatt tartása mellett nagy eredmény, hogy 2013-ban 24 milliárd forinttal többet fordít az állam a felsőoktatásra, mint előző évben. Felidézték, hogy a fiatal kereszténydemokraták már 2011-ben javasolták, a felsőoktatásba való bejutásnál minőségi elvárásokat kell támasztani a jövendő értelmiség elé. Ezért a jelenlegi gazdasági helyzetben fair ajánlatnak tartják azokat a kritériumokat – tanulmányi szerződés, tanulmányok meghatározott idő alatti elvégzése –, melyek szerepelnek a kormányzati döntésben.

Kiemelték: bíznak benne, hogy a következő hetekben a kormány és a hallgatók képviselői tárgyalóasztalhoz ülnek és minden sarkalatos kérdésben meg tudnak állapodni. Véleményük szerint a felsőoktatás érdemi megújítása csak a hallgatókkal együtt lehetséges, és úgy gondolják, hogy a döntés nyertesei azok a fiatalok lesznek, akik szeretnének tanulni, és a megszerzett tudást hazájukban akarják kamatoztatni – zárul a kommüniké.

Giró-Szász András kormányszóvivő szerdán jelentette be, hogy a felsőoktatásban az állam által finanszírozott hallgatók száma 2013-ban nem lehet kevesebb 55 ezernél, közölve: a pontszámokat a szaktárca karácsonyig nyilvánosságra hozza.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!