A kormány mindent megtesz azért, hogy egyetlen éhező gyermek se legyen

A kormány mindent megtesz azért, hogy Magyarországon egyetlen éhező gyermek se legyen – mondta Soltész Miklós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára hozzátette: ennek a munkának a segítője a védőnői hálózat, a gyermekvédelmi szakszolgálat és az önkormányzatok. Közös munkájukkal  tudják elérni, hogy egyes gyerekek 100 százalékos, míg mások 50 százalékos támogatást kapnak az étkeztetéshez.

A politikus hangsúlyozta: ennek eredményeként közel 600 ezer gyermek részesül valamilyen támogatott étkeztetésben. Ezen felül a kormány már tavaly megemelte 15 milliárd forinttal a költségvetési támogatását a gyermek étkeztetésnek, valamint hozzátett még 4 milliárd forintot, amely arra szolgál, hogyha egy önkormányzat bajba jut és nem tudja biztosítani az ingyenes vagy kedvezményes étkeztetést, akkor őket ebből az összegből megsegítse.     

Ugyanide sorolható az a döntés is, miszerint 2014. szeptember 1-től 3 éves kortól kötelező az óvoda. Így azok a gyermekek, akik most esetleg nem jutnak hozzá a kedvezményes étkeztetéshez, azok a jövőben mégis megkapják. Soltész Miklós hozzátette: az a vád, ami a kormány ellen irányult az elmúlt években, teljesen alaptalan és hazug. A felsorolt intézkedésekkel ugyanis több mint 30 százalékos emelés éri ezt a területet, vagyis ennyivel többel támogatja a kormány az ingyenes és a kedvezményes étkeztetést.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!