Lesz fedezet a családi adókedvezményre

A jövő évi büdzsébe belefér majd minden családpolitikai támogatás, a gyerekeseknek járó kiszélesített járulékkedvezmény is – mondta a szociális és családügyért felelős államtitkár Az Este című műsorban. „Lesz akkora gazdasági növekedés jövőre Magyarországon, hogy fedezni lehessen a családi adókedvezmény kiszélesítésével járó 50 milliárd forintos állami kiadást” – hangsúlyozta Soltész Miklós. Hozzátette: a meghozott döntés biztosan nem változik, a költségvetésbe betervezték az összegeket.

Soltész Miklós hozzátette: a gazdasági helyzet most azt mutatja, hogy körülbelül 2 százalékos növekedés várható jövőre, és egyes londoni elemzők még ennél is többet jósolnak, a kormány azonban kisebb, 1,5 százalékos bővüléssel számol, amibe belefér majd minden családpolitikai támogatás.

A különböző jövedelem- és családtípusoknál más és más az az összeg, amelyet a gyermekes dolgozók a kedvezmény kiszélesítése után pluszba haza tudnak vinni. A havi 4-5 ezer forinttól 50-60 ezerig terjed a nettókeresetek növekedése – tette hozzá.

A kedvezmény üzenete az, hogy mindazok a családok, akiknek bejelentett jövedelmük van, akik munkából szerzett bevételből tartják el a gyermekeiket, azoknál minél több pénz maradjon a gyermeknevelésre, illetve adott esetben új gyermekek vállalására is – mondta a politikus.

A kormány januártól szélesíti ki a családi adókedvezményt, illetve járulékkedvezménnyé bővíti, így azt az alacsonyabb jövedelmű családok az eddiginél nagyobb összegben tudják igénybe venni. Az érintettek nem csak a 16 százalékos személyi jövedelemadóból írhatják le a gyerekek után járó kedvezményt, hanem az egészségbiztosítási és a nyugdíjjárulékból is.

A kedvezmény kiterjesztése várhatóan 260 ezer gyermekes családot érint majd, összesen 50 milliárd forinttal marad több pénz náluk. A szülők már jövő februárban a januári bérük kifizetésekor érezni fogják a járulékkedvezmény hatását.

Soltész Miklós megjegyezte továbbá, hogy 1 millió 105 adózó tudja érvényesíteni a családi adókedvezményt ebben az évben, és ez 184 milliárd forintot jelent.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!