Lezárult a költségvetés vitája

Csaknem félezer, azaz összesen 475 úgynevezett első körös módosító indítvány érkezett az általános vita lezártáig a 2012. évi költségvetéshez. A javaslatoknak alig tizedrészét jegyzik a kormánypártok. Az Országgyűlés szerdán este zárta le a 2012. évi költségvetés általános vitáját. A tervek szerint a jövő évi büdzsé részletes vitája november 15-én kezdődik, a főösszegekről pedig november 29-én szavaz a Ház. A KDNP önállóan négy változtatást kezdeményezett, két módosító indítványt pedig a Fidesszel közösen nyújtott be.

A vita végéig összesen 475 módosító indítvány érkezett. Az úgynevezett első körös módosító indítványokból - amelyek a főösszegek közötti átcsoportosításra tehetnek javaslatot – csupán 39-et nyújtottak be a kormánypártok, kettőt közösen, négyet a KDNP jegyez, a többit pedig a fideszesek. Az MSZP egy darab javaslatban terjesztette elő csomagját. A listát az LMP vezeti, az ellenzéki párt 255 módosító indítványt nyújtott be. A Jobbik 173-at, Molnár Oszkár független képviselő pedig 6-ot, a költségvetési bizottság pedig egy javaslatot terjesztett elő. A tervek szerint a jövő évi büdzsé részletes vitája november 15-én kezdődik, a főösszegekről pedig november 29-én szavaz a Ház.

A Fidesz frakcióvezetője, Lázár János egyebek között az igazságügyi reform költségvetési forrásait teremtené meg, illetve arra tesz javaslatot, hogy hozzanak létre egy Gyermekvédelmi Lakás Alapot az átmeneti vagy tartós nevelésből kikerülő fiatal felnőttek lakáshoz jutásának segítéséhez; indítványozza, hogy növeljék a Magyar Rákellenes Liga, a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat, a Zeneakadémia, vagy például a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat támogatását. Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke pedig azt javasolja, hogy budapesti Ferenciek tere és Kossuth Lajos utca rekonstrukciójára a várható áfa-bevételekből fordítsanak 1,5 milliárd forintot.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!