Mélyszegénységben élő családoknak vitt karácsonyi adományokat a KDNP

A Katolikus Karitász "Akarom" modellprogramjában résztvevő, mélyszegénységben élő családoknak adott át karácsonyi ajándékcsomagokat hétfőn a főváros XIX. kerületében a Kereszténydemokrata Néppárt frakciójának több tagja. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője elmondta: a program egybevág a párt szociálpolitikai elképzeléseivel, hiszen alapvetően nem a családok segélyezését célozza, hanem az önerő és a takarékos szemlélet kialakulását segíti.

Megtanítja a pénzzel gazdálkodni a családokat – emelte ki a frakcióvezető, aki szerint a nehéz helyzet az anyagiak hiánya mellett kulturális sajátosságokból is fakadhat. Sokszor a megfáradt, munkanélküli szülők nem tudják gazdaságosan, takarékosan forrásaikat felhasználni.

A KDNP frakció tagjainak felajánlásából ötven család kapott alapvetően élelmiszerekből összeállított ajándékcsomagot.


 
A Katolikus Karitász innovatív fejlesztési modellprogramját azzal a céllal indította, hogy a nehéz anyagi helyzetben élő, gyermekes családoknak anyagi, szociális és mentális segítséget nyújtson. Rövid távon a család szociális helyzetének javítását szeretnék elérni, hosszú távon a rossz szociális helyzetből való kilábalást, az anyagi stabilitás elérését segítik. A program keretében összesen 100 mélyszegénységben élő családnak segítenek komplex szolgáltatásokkal, anyagi támogatási formákkal annak érdekében, hogy a résztvevők pénzügyi tudatossága növekedjen, költségvetésük kiegyensúlyozottabbá váljon, megtakarítást érjenek el. A modellprogramban résztvevő térségek Budapest XIX. kerülete és Nógrád megye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!