A magyar sajtóban mindent szabad

A Kereszténydemokrata Néppárt védelmezi a sajtószabadságot, tiszteletben tartja a véleménynyilvánítás szabadságát, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a kulturálatlan megnyilvánulások, a minden erkölcsi gátat semmibe vevő vélemények valóban alkalmasak mások emberi méltóságának megsértésére, nemzeti vagy vallási hovatartozásukban való megalázására. 

A magyar sajtó totális szabadságát bizonyítja, hogy Ferenc pápa megválasztása kapcsán azonnal megjelentek az egyházfő személyét kifigurázó, gyalázkodó internetes mémek és az embert méltóságában megalázó, hitbéli meggyőződésén viccelődő durva, otromba, antihumánus és kereszténygyűlölő netes kommentek. Bloggerek versenyt futva igyekeznek a római katolikusokat és a Szentatyát mocskolni és nevetségessé tenni.

A KDNP leszögezi, hogy a szabad magyar sajtó 165 éves hagyományaihoz méltatlanok azok a szerkesztőségek, a vélemény szabadság eszméjével pedig ellentétes minden olyan megnyilvánulás, amelyek az embert vagy közösségeket méltóságában megsért, hitvallása tekintetében megalázzák. Felszólítjuk a magyar sajtó nemes hagyományaihoz hű szerkesztőségeket, hogy határolódjanak el az embertelen gyakorlattól, és kérjük azokat, akik az ilyen alpári megnyilvánulásoknak helyt adnak, hogy szálljanak magukba. Az önvizsgálat azért is fontos, mert Magyarország Alaptörvénye szerint a véleménynyilvánítás szabadságának a gyakorlása nem irányulhat mások emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek megsértésére.

A KDNP bátorítja azokat, akiket a gyalázatos vélemények súlyosan megaláznak, hogy a közösséget sértő véleménynyilvánítás ellen, emberi méltóságuk megsértése miatt igényeiket bíróság előtt érvényesítsék. A Szabad magyar sajtó napján meg kell védeni a sajtószabadságot a médiában megjelenő alkotmánysértő, törvénytelen médiaterrorizmustól, és meg kell védeni az embereket az embertelenségtől.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!