Mesterházy, Bajnai és Gyurcsány ne ködösítsen!

A Fidesz-KDNP felháborítónak tartja, hogy a baloldal vezetői, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc továbbra is „titkolóznak, ködösítenek”, nem segítik a hatóságok munkáját Simon Gábor volt szocialista képviselő „feketepénze” ügyében – mondta Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatón, amelyen Rubovszky György kijelentette, az egész baloldal falaz az ügyben.

Megismételte: a kormánypártok magyarázatot követelnek az ügyben, és azt, hogy a baloldali vezetők ne titkolózzanak. Kocsis Máté arra is reagált, hogy a Magyar Nemzet információi szerint az MSZP volt elnökhelyettese azt vallotta: nem a sajátja volt az osztrák bankban tárolt több mint negyedmilliárd forint értékű valuta, hanem vagyonkezelésre került hozzá. Kinek a vagyonát kezelte Simon Gábor 2008 óta? Ki bízott meg ezzel a feladattal egy vagyonkezelési gyakorlattal nem rendelkező parlamenti képviselőt? – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Azt is mondta, hogy már 36 napja nem kaptak választ arra, mit tudnak a baloldal vezetői arról, honnan van a szerdán előzetes letartóztatásba helyezett Simon Gábor eltitkolt pénze. Nehéz elhinni ugyanis, hogy Gyurcsány Ferencnek, Bajnai Gordonnak és Mesterházy Attilának nincs információja a „feketepénzekről” – tette hozzá.

Kocsis Máté közölte: miután tudni lehet, Simon Gábor eltitkolt pénze 2008-ban „keletkezett”, világossá vált, hogy hazugság az az állítás, amely szerint a pénz nem Simon Gábor politikai életéhez kötődik.

Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőhöz hasonlóan ő is úgy nyilatkozott, egyre erősebb a gyanú, hogy „példátlan bűncselekmény-sorozat” történt, hogy „nem magányos elkövetővel állunk szemben”, és hogy „a baloldal pénzéről” lehet szó.

A tájékoztatón Rubovszky György, a parlament mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke megerősítette: a testület március 24-i ülésére is meghívták Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét, hogy válaszoljon a Simon-ügyben feltett kérdésekre. A politikus kizártnak nevezte, hogy Mesterházy Attila elfogadhatta a hamis vagyonnyilatkozatokat leadó Simon Gábor „naiv válaszát” a pénzről. Az egész baloldal falaz az ügyben – jelentette ki Rubovszky György.

Felidézte egyúttal Simon Gábor eredeti „védekezését”, vagyis hogy nincs olyan rovat a vagyonnyilatkozati űrlapon, ahová beírhatta volna az összeget. Vagyonkezelésről akkor még szó sem volt – tette hozzá, megjegyezve, hogy ha pedig valóban vagyonkezelést végzett, akkor fel kellett volna tüntetnie ezt a tevékenységét, annak tartalma nélkül.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!