Minden iskolára figyel a kormányzat

A kormányzat fontosnak tartja, hogy a legkisebb településre és a legnagyobb városra is figyeljen, az oktatásban pedig a legszerencsétlenebb sorsú gyerek is megkapja azokat a lehetőségeket, amelyeket egy jobb körülmények közé született kortársa – mondta pénteki veszprémvarsányi sajtótájékoztatóján Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Mindenkit megnyugtathatok, hogy semmiféle veszély nem fenyegeti kisiskolákat – jelentette ki Hoffmann Rózsa, utalva a köznevelési törvény azon kitételére, amely szerint minden településen, ahol legalább nyolc gyerek van, az alsó tagozatnak és az óvodának működnie kell.
Hozzátette, a felső tagozatok esetében a körülmények vizsgálata után a helyiek hoznak döntéseket annak érdekében, hogy magas színvonalon, száz százalékos szakos ellátottsággal, nemzetközi mértéknek is megfelelően működjenek.
 
„Ez egy folyamat lesz, amely lényegében elindult már, de semmiféle kényszert alkalmazni ezen a téren nem fogunk" – fogalmazott HoffmannRózsa.
 
Mint elmondta, a helyi általános iskola tanáraival a területen 2011-ben elindított, tavaly szeptemberben „felpörgött" változásokról beszélgetve ugyanazt tapasztalta, mint más intézményekben. „Szinte rácsodálkoztak a kollégák a kérdésemre, hogy mi van ebben új, eddig is ezt csináltuk", hiszen a bevezetett elemek közül eddig talán csak a hit- és erkölcstan nem volt jelen vagy nem került szabályozott formába, illetve a testnevelés nem került be minden nap az órarendbe – mondta az államtitkár.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!