Mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erő

Önálló KDNP-képviselőjelölti lista lehet, de önálló polgármesterjelöltet a Fidesz jelöltje ellen nem lehet indítani vagy támogatni – mondta el Harrach Péter, a KDNP alelnöke az MTI-nek azután, hogy több helyen olyan híradások jelentek meg, nem sikerül a polgármesterjelöltségről megegyezni Érden és Vácott. Harrach Péter kiemelte: mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erő, amelyik képes végre megteremteni a nemzeti egységet.

A KDNP gyakorlatában eddig működött az a megoldás, hogy a vezetés felelős döntéseit a helyi szervezetek elfogadják. Nem volt szükség olyan más pártoknál gyakori lépésekre, mint a feloszlatás. Abban bíznak, hogy ez a jövőben is így lesz – tette hozzá a kereszténydemokrata politikus.

Arra a felvetésre, hogy ha ez mégsem így lenne, úgy válaszolt: nem lesz könnyű elfogadni azt a helyzetet, ha a helyi szervezetek másként viszonyulnak ehhez mint eddig, és az átgondolt irányelveket nem veszik figyelembe. Ez egy új helyzet lesz, amelyet új döntésnek kell követnie. Hozzátette: várhatóan hétvégéig minden eldől. A vitás helyszínek közül Érd kapcsán megjegyezte: formailag minden rendben van, mert a KDNP ott nem indít önkormányzati jelöltet, és polgármestert sem. Néhány KDNP-s úgy gondolta, hogy elindul, egyéni döntést hozva, függetlenként vagy civil szervezet támogatásával.
    
Harrach Péter kiemelte: mindennél fontosabb a létrejött centrális politikai erő, amelyik képes végre megteremteni a nemzeti egységet. A párt frakcióvezetője úgy fogalmazott: a Fidesz és a KDNP együttműködését a felelősség és a kölcsönös tisztelet jellemzi. A helyi szervezetek szintjén is, az esetek elsöprő többségében sikerült megegyezni a jelöltek személyében. Harrach Péter közlése szerint tíz alatt van azon települések száma, ahol szétválasztották a listákat és külön Fidesz és külön KDNP-lista lesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!