Munkajogviszony és magasabb bér jár az egyik legnehezebb munkáért

A szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek januártól 5 és 11 százalék közötti szociális bérpótlékot kapnak – erősítette meg a szociális és családügyért felelős államtitkár a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Az a törekvés, hogy ettől az évtől 12 év alatti gyermek ne kerüljön gyermekotthonba, az ott élők közül pedig folyamatosan nevelőszülőkhöz adjanak ki gyermekeket – fogalmazta meg Soltész Miklós a 180 percben.

Ezeknek a gyerekeknek a család közeli ellátás nyújthat hosszú távú segítséget – jelentette ki Soltész Miklós, aki beszélt arról is, hogy a nevelőszülők mostantól munkajogviszonyban lesznek, és magasabb díjazásban részesülnek.

A szociális és gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek hallatlan nagy munkát, komoly feladatot végeznek – emelte ki szintén az államtitkár.

A fogyatékkal élőket érintő változás az úgynevezett kitagolás, melynek során az érintetteket 50 fős nagyobb otthonokban, 12 fős lakásotthonokban, illetve a legenyhébb fogyatékossággal élőket adott esetben 3-4 fős lakásokban helyezik el – magyarázta Soltész Miklós. Mint mondta: egy-két helyen feszültséget okozott az elképzelés, többen most is félnek, mert azt gondolják, hogy ezek az emberek veszélyesek  a környezetükre, holott olyanokról van szó, akik enyhébb fogyatékossággal küzdenek, alkalmasak az önálló életvitelre, illetve csupán kis segítségre szorulnak. Ha egy közösség elfogadó, befogadó, az a közösséget is erősíti, legyen szó egy kistelepülésről, vagy egy kisvárosról – mondta Soltész Miklós a 180 percben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!