Nem a taxisok megadóztatása a cél, hanem a gazdaság kifehérítése

Nem a taxisok „megadóztatására" vagy ellehetetlenítésére irányul, hanem a gazdaság kifehérítését szolgálja az a módosító indítvány, amelyet négy KNDP-s képviselő nyújtott be az adótörvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz – áll a KDNP keddi közleményében. Az Aradszky András, Latorcai János, Seszták Oszkár és Seszták Miklós által múlt héten benyújtott javaslat célja, hogy a taxiszolgáltatást nyújtó vállalkozások bekerüljenek az áfa-körbe.

A KDNP hangsúlyozza: a javaslat nem érinti az eddigi gyakorlatot azon taxisok számára, akik a magánhasználatot és a taxizási célú használatot tételes kimutatás alapján különítik el, ők ugyanis az igazolt vállalkozási célból igénybe vett szolgáltatások áfáját továbbra is teljes mértékben levonhatják a felszámított adóból.

A javaslat a 80 százalékos visszaigénylés lehetőségét biztosítja azon taxisok részére, akik ezt a nyilvántartást nem vezetik. A taxisok tehát választhatnak, hogy vállalják-e a tételes kimutatás vezetését vagy sem – fejti ki a kormánypárt, hangsúlyozva: a javaslat a két adminisztrációs rendszer következményeként előálló adózási különbséget kívánja kiegyenlíteni.

Az Aradszky András, Latorcai János, Seszták Oszkár és Seszták Miklós által múlt héten benyújtott módosító indítvány indoklása szerint a javaslat célja, hogy a taxiszolgáltatást nyújtó vállalkozások a lehető legnagyobb mértékben bekerüljenek az áfa-körbe, ugyanis ezen vállalkozások jelentős része a mai napig alanyi adómentességet választ, így az általuk nyújtott szolgáltatások áfája nem jelenik meg költségvetési bevételként, de az általuk igénybe vett szolgáltatások, termékértékesítések sem jelennek meg az áfa-bevallásukban.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!