Nem vonják vissza a keretszámokat

Hónapokkal korábban tudni lehetett, hogy a keretszámokban változás lesz, ez nem érhetett senkit váratlanul. Nem vonja vissza a kormány a felsőoktatási keretszámokat – jelentette ki Hoffmann Rózsa az m1 Ma reggel című műsorában. Mióta megkezdődött a felsőoktatás és a köznevelési rendszer átalakítása elég sűrűn kaptunk ultimátumokat és ilyen felszólításokat, ezek többnyire politikai célzatú üzenetek. Mindent megfontoltan készítettünk elő, a visszavonást nem gondoljuk komolyan – tette hozzá az államtitkár.

Arra a felvetésre, hogy a hallgatók elsősorban azt kifogásolják, hogy a jelentkezési határidő előtt néhány héttel jelentették be a keretszámokat, Hoffmann Rózsa azt mondta: hónapokkal korábban tudni lehetett azt, hogy a keretszámokban változás lesz, ez nem érhetett senkit váratlanul. Akinek nem jut államilag támogatott hely, azok számára létrehozták a Diákhitel 2. rendszert, ami lehetővé teszi minden gyermek számára, hogy tanuljon.

Kitért arra is, hogy a mostani adatok azt mutatják, nincs változás a felsőoktatási jelentkezések időarányos alakulásában, nagyjából ugyanott tartanak, ahol tavaly ilyenkor, és nem számítanak jelentős csökkenésre.

Lázár Jánosnak, a Fidesz frakcióvezetőjének a kijelentéséről, miszerint nem biztos, hogy a kormány jól mérte fel a magyar valóságot a felsőoktatási keretszámoknál, azt mondta: ilyen nagy változtatásnál senki nem lehet száz százalékig biztos abban, hogy az volt az egyedüli és helyes döntés. Lázár János kérdése bizonyos kételyt fogalmaz meg, és nem állítást - közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!