A nemzet közös akaratát csak ideiglenesen lehet eltiporni

Az ünnep legfontosabb üzenete, hogy a reményt soha ne veszítsük el: a nemzet közös akaratát csak ideiglenesen lehet eltiporni – jelentette ki Surján László, az Európai Parlament alelnöke Szabadkán. A magyar embert éppen történelmi viszontagságai tanítják meg, hogy bizalommal nézzen a világra – mondta a kereszténydemokrata politikus a Vajdasági Magyar Szövetség ünnepségén. Hozzátette: a nemzet közös akarat előbb vagy utóbb érvényesülni fog.

„1848 közös akarat: legyen béke, szabadság és egyetértés. A békéről azoknak, akik átélték a délszláv háborúkat, nem kell beszélni, de szabadságból is összehasonlíthatatlanul több van, mint két évtizede. Egyetértés terén azonban rosszul állunk. Egyetértésre kell jutnunk Magyarországon és a határon inneni és túli magyarok között is” – fogalmazott az európai parlamenti képviselő.

Pásztor István, a VMSZ és a vajdasági képviselőház elnöke hangsúlyozta: „ha sikeresek akarunk lenni, nincs sok választásunk, össze kell kapaszkodnunk. A köztünk lévő különbségeket meg kell tanulnunk megértéssel és megengedéssel kezelnünk.”

„Ahhoz, hogy megtarthasson bennünket a nemzet hálója, nem fordulhatunk egymás ellen” – tette hozzá.

„A VMSZ – a szélsőségeket leszámítva – helyet és lehetőséget teremt mindenkinek a közösségi érdek és akarat megfogalmazásához, megvalósításához, mindenkinek, aki építeni és nem rombolni akar, mindenkinek, aki képes tudomásul venni a realitásokat” – mondta a politikus.

A pártelnök kifejtette, a legnagyobb vajdasági magyar politikai szervezet az elmúlt hónapokban olyan fontos területeken képviselte a közösség érdekeit, mint a történelmi megbékélés előmozdítása, a mezőgazdaság, a közbiztonság ügye, a nemzeti alapú konfliktusok kérdése vagy a kisebbségi kulturális és oktatási intézményrendszer megtartása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!