Nemzeti érdekünk a jó együttműködés az Európai Néppárttal

Nincs Európa, nincs európai politika, nincs Európai Unió az Európai Néppárt nélkül", amely a kontinens legerősebb politikai szervezete és közössége – mondta Orbán Viktor, miniszterelnök Manfred Weber európai néppárti frakcióvezetővel tartott budapesti munkareggelijük utánaz M1 aktuális csatornán sugárzott nyilatkozatában.  Hozzátette: a- Fideszt és a KDNP-t is tömörítő- néppárt volt a meghatározó ereje az európai politikának, ez ma is így van, és valószínűleg a következő években is így lesz. 

A  néppárti frakcióvezetővel folytatott megbeszélésről elmondta: a reggeli tárgyaláson szóba kerültek gazdasági kérdések, továbbá a munkanélküliség, a tisztességes adópolitika kérdése és a bevándorlás is.    

Nyilatkozatában Orbán Viktor a halálbüntetéssel kapcsolatban közölte: arról biztosította Manfred Webert, hogy Magyarország semmilyen, az Európai Unió alapdokumentumaival ellentétes szabályt nem vezet be egyetlen témában sem.    

A munkareggeli után Manfred Weber arról beszélt, hogy a gazdasági szektorban látható sikerei miatt Magyarországtól sokat tanulhat Európa.    

A frakcióvezető is kitért a bevándorlás kérdésére, amelyet nagy kihívásnak nevezett, hangsúlyozva: azoknak a menekülteknek segítséget kell adni, akik polgárháborús területekről – például Szíriából – érkeznek. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy vannak illegális bevándorlók is, akiknek nincs joguk az Európai Unió területén maradni, és akiket haza kell küldeni.    

Manfred Weber szintén megemlítette a halálbüntetés kérdését, kiemelve, a közös európai elvek, értékek egyike a halálbüntetés elutasítása, majd megköszönte Orbán Viktornak, hogy tisztázta az ügyet.    

Az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója Magyarországon tanácskozik, a fő téma - mint azt Manfred Weber és Orbán Viktor is elmondta – a bevándorlás mellett a tisztességes adópolitika.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!