Nőtt a Fidesz-KDNP pártszövetség támogatottsága

A Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásának eredménye szerint a Fidesz–KDNP pártszövetség az elmúlt időszakban tovább tudta növelni előnyét az ellenzéki pártokkal szemben. A teljes népesség 27 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP pártszövetségre. A legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP támogatottsága május óta nem változott a Századvég szerint, jelenleg is 13 százalékon áll. A mérés szerint a választási aktivitás kissé emelkedett.

A Századvég Alapítvány közleményében azt írta, az augusztus végén készített kutatása szerint az előző hónapokhoz képest a kormánypártok szavazóinak tábora kismértékben nőtt, a többi parlamenti párt támogatottsága viszont alig változott.  

Jelenleg a teljes népesség 27 százaléka szavazna a Fidesz-KDNP pártszövetségre. A legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP támogatottsága május óta nem változott a Századvég szerint, jelenleg is 13 százalékon áll. A Jobbikra 7 százalék, az Együtt 2014-PM-re 4 százalék voksolna. Nem változott a kisebb pártok támogatottsága, az LMP-re a lakosok 2, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka, más pártokra 2 százalék szavazna.   

A Századvég kutatása alapján a biztos szavazó pártválasztók körében is nőtt a kormányzó pártok előnye. A Fidesz ebben a körben június óta 49-ről 50 százalékra növelte támogatóinak arányát, míg az MSZP és a Jobbik támogatottsága kismértékben (23, illetve 12 százalékra) csökkent. Az Együtt-PM-re továbbra is a biztos szavazók 8 százaléka, az LMP-re 3, a Demokratikus Koalícióra 1 százaléka voksolna. Egyéb pártok támogatottsága 3 százalékos a biztos szavazó pártválasztók körében.  

A Századvég szerint a választási aktivitás a korábbi hónapokban mértekhez képest kismértékben emelkedett, augusztusban a választókorúak 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne az azon a héten vasárnap tartandó parlamenti voksoláson. A pártszimpátiájukban bizonytalanok teljes népességbeli aránya enyhén csökkent, jelenleg a választókorúak 44 százaléka tartozik ebbe a csoportba.  

A Századvég augusztus 23. és 28. között végzett telefonos kérdőíves közvélemény-kutatása során ezer véletlenszerűen kiválasztott felnőttet kérdezett meg CATI-módszerrel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!