Nyílt levél Gyurcsány Ferenc elnök úr részére

Mi továbbra is demokráciában szeretnénk élni, ahol mindenki megválogathatja, milyen oktatási intézményben íratja be gyermekét és azt is hol gyógyítják meg betegségét. Az Ön által javasoltak, ezt a jogot vennék el a magyar emberektől. Ezúton felszólítjuk a Demokratikus Koalíciót, hogy vonja vissza a Vatikáni Szerződés felmondására tett javaslatát!

Tisztelt Elnök Úr!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) megdöbbenve értesült arról, hogy az Ön által vezetett Demokratikus Koalíció 16 pontos programjában szerepel a következő:

„Visszaállítjuk az állam és az egyház szétválasztását az élet minden területén. Felmondjuk a Vatikáni Szerződést. Eltöröljük az egyházak privilégiumait. Megszüntetjük az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást.”

Az IKSZ politikai és baráti közösségében is sokan jártak vagy járnak valamilyen egyházi, felekezeti köz- vagy felsőoktatási intézménybe, valamint sok embert ismerünk, akik egyházi, felekezeti szociális otthonban vagy kórházban vannak jelenleg is. A Vatikáni Szerződés szerint az egyházi intézmények az államiakkal és az önkormányzatiakkal azonos támogatásban részesülnek.

Jelenleg is majd 200.000 ember tanul vagy részesül ellátásban ilyen intézményben és számos munkavállaló dolgozik ezekben. Felelőtlenségnek és abszurdnak gondoljuk ezeknek az embereknek a semmibe vételét, ellehetetlenítését még a választási ígérgetés szintjén is.

Ezek az intézmények államtól átvett feladatot látnak el, tevékenységüket a közösség megelégedésére és javára végzik, nem kapnak több pénzt mint más, állami intézmények, ezért különösen felháborítónak tartjuk a Demokratikus Koalíció és az Ön részéről a támogatások megvonásának szándékát.

Mi továbbra is demokráciában szeretnénk élni, ahol mindenki megválogathatja, milyen oktatási intézményben íratja be gyermekét és azt is hol gyógyítják meg betegségét. Az Ön által javasoltak, ezt a jogot vennék el a magyar emberektől.

Ezúton felszólítjuk a Demokratikus Koalíciót, hogy vonja vissza a Vatikáni Szerződés felmondására tett javaslatát!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!