Nyolcszor drágább székházban spórol a MÁV

Sajátosan spórolt a szocialista kormányzat. A MÁV az előző kormányzat idején bérelt új székházára 2010-ben nyolcszor annyit költött, mint a korábbi épületre. A szocialista kormányzás takarékossági céljai miatt 2009-ben új, takarékosabbnak gondolt székházba költözött a MÁV. A költözés célja a költségcsökkentés volt. 2009-ben még nem lehetett látni, mekkorát is spórolt a vasúti cég a költözéssel, de a tavalyi adatokra pillantva egyértelművé válik. 2010-ben nyolcszor annyit költöttek a Könyves Kálmán körúti székházra, mint 2008-ban az Andrássy úti épületre – írja honlapján (www. spaller.hu) Spaller Endre, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, aki tagja a MÁV elmúlt évekbéli  gazdálkodását vizsgáló parlamenti bizottságnak.

Több mint 1,6 milliárd forintba került a MÁV új székházának üzemeltetése és bérlése, miközben a régi székházra még 200 milliót sem költöttek. Ezen felül jelentkezik az a költség, amit a végül el nem adott korábbi székházra fordított a cég.

Az új székház alapterülete kétszerese a korábbinak, azonban ennek ellenére is indokolatlanul magas a nyolcszoros bérleti díj. Magasabb, mint azt korábban az ingatlan bérlését kifogásolók előre jelezték. Az elmúlt nyolc évben folyamatosan romlott a vasúti pálya állapota, csökkent a vonatok menetrendszerűsége és csak nőtt, nőtt a vasút adóssága. „A” kategóriás irodaházzal kell-e egy ilyen helyzetben spórolni?

Ha azt kérdezné bárki, hogy miért kell a vasút 300 milliárdos adósságát átvállalnia az államnak, akkor ebből egyet máris megtaláltunk. Legalább egymilliárd forint kiadás itt fekszik előttünk, a szocialista spórolás eredményeként. Ez pont egymilliárddal több, mint amennyit át kéne vállalnia az államnak egy ésszerű gazdálkodás esetén.

Még szerencse, hogy spóroltak. Vajon mennyi lett volna a számla, ha pazarolnak? – zárja írását Spaller Endre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!